Актрисата Джейми Лий Къртис говори пред подкаста на списание „Пийпъл“ „Хора от 90-те“ и разказа какво е да живееш с родители, които са сред най-култовите холивудски актьори.

„Аз съм дете на филмови звезди“, разказа тя. „Гледах как родителите ми си правят лифтинг на лицето и на шията. Наблюдавах как работата им замираше, но не и славата.“

Снимка: Getty Images

Джейми Лий Къртис е дъщеря на холивудската красавица Джанет Лий, която участва в един от най-успешните филми на Алфред Хичкок – „Психо“. Актрисата получава номинация за „Оскар“ за тази роля.

Снимка: Getty Images

Бащата на Джейми пък е холивудската легенда Тоно Къртис, който е звезда в култовия филм „Някои го предпочитат горещо“ и участва също и в „Спартак“. Той има номинация за „Оскар“ за ролята си в „Непокорните“, в който си партнира със Сидни Поатие.

Снимка: Getty Images

Въпреки че ролите им ги правят едни от най-популярните лица в Холивуд, през по-късните години от живота им кариерите им започват да залязват. И двамата се снимат в по-малко роли и в телевизията. Джанет Лий умира на 77 г. през 2004 г. след дълга борба с възпаление на кръвоносните съдове. Тони Къртис пък си отива на 85-годишна възраст през 2010 г. от сърдечен удар, след като дълги години се е борил със зависимостта си от наркотици.

„Трудно е да се справиш, когато си много известен, но нямаш достатъчно работа“, продължи Джейми. „Не е лесно да си известен, но да не правиш това, което те прави известен. През целия си живот оставаш известен заради нещо, което си направил отдавна и продължаваш да гониш тази известност.“

Снимка: Getty Images

Самата Джейми Лий Къртис е доста популярна в Холивуд, макар и да няма успехите на родителите си. Тя става световноизвестна след като през 1978 г. се появява в хоръра „Хелоуин“. След това участва в доста други филми, сред които „Истински лъжи“ с Арнолд Шварценегер и „Шантав петък“.

Джейми и преди е споделяла за отношенията с баща си в най-мрачните периоди от живота му. Самата тя дори е посегнала към наркотиците под негово влияние.

„Знаех, че баща ми има проблем, защото самата аз имах проблем“, каза тя през 2019 г. „В един период бях единственото му дете, което говореше с него. Имах шестима братя и сестри, а после бяха само пет. Брат ми Никълъс предозира с хероин и умря когато беше на 21. Но въпреки това споделях наркотици с баща си.“