„Преди много години в една далечна галактика…“, започва един от най-новите постове на 62-годишната актриса Джейми Лий Къртис в Инстаграм, вдъхновен от култовите начални надписи на поредицата „Междузвездни войни“. „Аз бях млада ЗВЕЗДА във ВОЙНА със самата себе си.“

Снимка: Getty Images

Текстът е към снимка на младата Къртис с чаша алкохол в ръка. Актрисата сподели с почитателите си за проблемите си с опиатите – тема, която е засягала и преди:

„Тогава не знаех. Прогонвах всичко. Пазех го скрито. Бях толкова болна, колкото тайните си.“

Снимка: Getty Images

Звездата от „Истински лъжи“ и преди е споделяла, че е имала сериозни проблеми с алкохола и наркотиците. Тя се е пристрастила покрай баща си, големия холивудски актьор Тони Къртис („Някои го предпочитат горещо“), който също е известен със зависимостта си към наркотици. Тони Къртис почина на 85-годишна възраст.

Актрисата е употребявала наркотици в продължение на 10 години и не я е спряло дори това, че брат ѝ умира от свръхдоза на 21 години.

Снимка: Getty Images

За щастие преди 22 години Джейми Лий Къртис решава да се освободи от вредния навик и спира да употребява:

С божията милост и подкрепата на много приятели, които разбират чувствата ми, както и на двама ангели на трезвеността… успях да остана трезва. Ден за ден, вече 22 години. Бях стигнала дъното, така че тази снимка, на която гордо пия, ми помага да си спомням. На всички, които се борят със същото и на тези, които са поели по този път… РЪКАТА МИ Е ВЪВ ВАШАТА.