Преди близо 40 години актрисата Джейми Лий Къртис вижда един много симпатичен мъж на страниците на списание и казва: „Това е човекът, за когото ще се омъжа“. В неделя двамата отпразнуваха годишнината от брака си – 36 години любов.

За да отпразнува деня, Джейми публикува снимка от началото на брака им:

„Днес е 36-ата годишнина от нашата сватба. Ръката ми е в неговата. Тогава и сега. Свързани сме чрез децата си, семействата си и приятелите си. Това е нашата емоционална верига, която ни е крепяла по време на триумфите и трагедиите.“

Снимка: Getty Images

Преди време Джейми Лий Къртис, дъщеря на големия холивудски актьор Тони Къртис, сподели как са се запознали. Тя разказа, че първа е проявила интерес към сценариста и актьор Кристофър Гест, след като е видяла негова снимка в списание „Ролинг Стоунс“ през 1984 г.:

Погледнах този мъж с карирана риза и закачлива усмивка. Не го бях виждала преди, но го посочих и казах, че това е човекът, за когото ще се омъжа.

25-годишната жена се свързала с агента на Гест и помолила да предадат да ѝ се обади, ако има интерес да се срещнат. Той очевидно нямал, защото така и не ѝ звъннал.

Трябвало да мине известно време, преди Кристофър и Джейми да се видят на живо, макар и отдалеч. Двамата случайно попаднали в един и същ ресторант и макар да не разговаряли, се забелязали и той ѝ помахал.

Джейми и Кристофър през 1985 г.
Снимка: Getty Images

На следващия ден, който беше 28 юли, той ми е обади. Първата ни среща беше на 2 юли. На 8 август вече бяхме влюбени.

Двамата сключват брак през декември същата година и от тогава са заедно. Джейми и Кростофър имат две деца – Ани на 33 и Том на 24.