29-годишният Антъни Удъл обожава филми на ужасите, а голямата му страст е поредицата "Хелоуин". Той работи в кино в Южна Каролина, има влог в Ютуб (с подзаглавие: "Всеки ден е Хелоуин") и мечтае сам да режисира хоръри. Преди по-малко от година обаче той е диагностиран с рак на хранопровода.

Приятелката на Антъни се казва Емили. Двамата се запознават на концерт на Мерилин Менсън през 2013 г. и оттогава са неразделни. 

"Той беше много грижовен човек", казва Емили, на която Антъни предлага брак през 2016 г. (навръх Хелоуин, разбира се).

Когато нещата за Антъни се влошават, Пол Браун (собственик на киното, в което работи) се обажда на Дейвид Гордън Грийн (продуцент на "Хелоуин") с молба да направи една ексклузивна прожекция на следващата част от поредицата за умиращия фен.

Грийн се съгласява и Антъни става първи зрител "Хелоуин убива", който се очаква да излезе през октомври 2021 г.

"Никога не съм го виждала да се усмихва по-широко", спомня си Емили.

На следващия ден Антъни получава гласово съобщение от Джейми Лий Къртис.

Тя иска да го окуражи да продължи да се бори с болестта, да поговори с него и да му изпрати подарък. Също така му предлага да проведе сватбата им. И те насрочват дата - 13 септември. Физическото му състояние обаче се влошава.

В уречения ден той се събужда в 4 сутринта със силна паник атака и моли Емили да го успокои. В къщата им е дошла и сестра ѝ, която е медицинска сестра и помага с грижите.

В 10:30 ч. цялото семейство се събира около леглото на Антъни, а по телефона с тях се свързва Къртис.

"Антъни, Емили и всички присъстващи - започва тя речта си. - Ние живеем и обичаме в този момент. Бъдете благословени и окрилени от Господ, нека нейният дух освети душата ти. По силата на властта дадена ми от интернет ви обявявам за мъж и жена."

Антъни Удъл умира в 11:17 ч.

Той оставя предсмъртно писмо за родителите си, в което им благодари за всичко и моли за прошка, че не е успял да се справи с болестта.

Днес майка му Анита, съпругът ѝ Стивън и сестра му Кристина имат еднакви татуировки, на които пише: "Всеки ден е Хелоуин".