Ева Мендес разкри как е стигнала до решението да се откаже от успешната си кариера в името на семейството си. От години актрисата не се появява на екран, тъй като посвещава времето си на съпруга си Райън Гослинг и двете им дъщери - 9-годишната Есмералда и 7-годишната Амада.

"Не сме го уточнявали, но си помислих: "Добре, той ще работи и аз също ще работя - просто ще работя като домакиня", каза 50-годишната Мендес в предаването Today.

Тя каза, че за нея е било лесно "да сложи на пауза" холивудските си амбиции, защото искала да прекарва колкото се може повече време с децата си. Въпреки това Мендес казва, че макар да е спряла да се снима във филми, тя е преследвала други проекти: "Спрях да се снимам, но не спрях да работя".

В мрежата често обсъждат дългото отсъствие на актрисата по екраните и червените килими, което мнозина считат за странно - някои смятат, че именно Гослинг забранява на съпругата си да работи, защото предпочита тя да си седи вкъщи. Други се изказват в защита на Ева, като отбелязват, че тя сама е избрала ролята на майка и домакиня и това е нейна лична работа.

Ева изрази възхищението си от професионализма на съпруга си, като отбеляза, че е мислила за него, докато е работила по филма "Мястото под боровете", в който се снимат заедно.

Снимка: Getty Images

"Никога не съм преживявала нещо подобно. Начинът, по който той работи, отдадеността му на занаята, начинът, по който иска да направи всичко възможно най-добре... Това означава, че колегите му във филма трябва да са възможно най-добри. Но за съжаление - или за щастие - има само един Райън", казва тя.

Мендес коментира и изпълнението на съпруга си на церемонията по връчването на наградите "Оскар", където той изпя песента на Кен от филма "Барби".

"Той отиде и си свърши работата. Той просто е много добър в работата си, свърши си работата и се прибра у дома", каза тя.

По време на самото изпълнение Ева публикува шеговит пост в социалните мрежи, в който призова Гослинг да се прибере вкъщи след шоуто и да сложи децата да спят.

За последен път двамата преминаха заедно на червения килим преди 12 години, когато представиха съвместния си филм "Място под боровете" (A Place Under the Pines), пише още БГНЕС.

Ева Мендес и 43-годишният Райън Гослинг са заедно от почти десетилетие, но рядко споделят подробности от личния си живот.