Американска киноактриса Ева Мендес сподели в интервю пред "Форбс" как двамата с Райън Гослинг отглеждат дъщерите си - 7-годишната Есмералда и 6-годишната Амада.

Според актрисата ролите на пола, наложени от обществото, не се зачитат в семейството й. Например, тъй като самата Ева не е много добра готвачка, Райън често готви, което дава добър пример на дъщерите ни.

„Надявам се, че това показва на моите момичета, че никой не е длъжен да поема отговорности въз основа на пола си, че всички сме партньори, не само аз и Райън, но и нашите деца. Това е ежедневна екипна работа. Те трябва да видят, че родителите им се заместват в домакинските задължения, независимо от стереотипните представи за това какво трябва да правят мъжете и жените. Това създава баланс и хармония”, казва Мендес.

В същото време Мендес призна в интервю пред "Пийпъл", че много й харесва да почиства кухнята: „Животът е толкова хаотичен. Единственото нещо, което мога да контролирам, е моята къща, моята кухня. Когато мия чиниите, за мен е като медитация, нещо повече от чистене. Това наистина прочиства ума ми. Чистата мивка води до яснота в мислите”.

45-годишната актриса каза наскоро в токшоуто The View, че би искала да се върне в киното, но сега трябва да бъде по-отговорна при избора на проект, пиш още БГНЕС.

Снимка: Getty Images

„Когато нямах деца, бях готов да направя всичко, искам да кажа, стига да смятах, че ще бъде забавно. Не сега не искам да участвам в проект, в който има много насилие или секс. Няма много варианти, които ме устройват”, казва тя.

Ева Мендес си взе почивка от кариерата заради раждането на дъщерите си. Актрисата многократно е казвала, че предпочита да посвещава цялото си време на децата и това е една от причините толкова рядко да актуализира социалните мрежи - те отвличат вниманието от основното в живота й.