Дичо винаги е отзивчив, независимо от притискащите го задачи. И много земен. Звъня му от пръскащата се от горещина София, той снима реклама край морето, а в 17 часа вече е на път към плажа. „На „Градина” съм, едва-едва вървя, отивам при децата – отговаря той. - Голяма жега е и тук! Но Каринчето много иска да е на плажа и няма как. Е, аз се крия на сянка...” Този път май няма да му се получи! Посрещат го приятели със страхотен скутер, както казва, а голямата му дъщеря Ариел вече е в морето и разбира се, иска той да я вози.

Снимка: Личен архив

Преди това Дичо споделя защо и откога е далеч от столицата: „От 30 години пея и свиря по морето през лятото. Но от 4 години съвсем съм се установил на къмпинг „Градина” и по 6-7 месеца все тук стоя. Така и така повечето ни участия са на морето и съчетавам нещата. А и морето си е море! В каравана се живее доста по-готино, отколкото в апартамент в София. Имам си собствена баня, тоалетна, пералня, мивки ... Всичко така ми е направено, че да е уютно и функционално – все едно съм си в нас, само че живея сред природата.”

Дичо, Карина, почти 7-годишната Ариел и мъничката Тина, която е само на година и два месеца, живеят в готина каравана, в „Ориндж Каунти”, както се шегува музикантът. Летният им дом е сред много други, които също са все на известни личности, та затова се забавлява, че се намира в „квартала на богатите”. Но не всички съседи са си направили собствена зеленчукова градина като него.

Снимка: Личен архив

 „Вече ядем домати от градината, която е зад караваната ми – хвали се с добър добив Дичо. - Тази година посадих само домати, понеже имам много участия и не ми остава време да й отделям достатъчно време. А краставиците, ако не ги поливаш всеки ден, изсъхват. Каринчето също е много заета, не само с децата, но и постоянно работи на лаптопа.” Но поне от готвенето се е отървал. Казва, че само Карина е майстор в кухнята. Често й се случва да приготвя богата маса и за гости, които редовно ги навестяват. „Постоянно посрещаме приятели и сега дори – разказва Дичо. - За целия сезон не остават пет дни, в които да няма някой. А и ние с Каринчето обичаме да има хора покрай нас и ни е приятно.”

Снимка: Личен архив


Талантливият изпълнител разказва и за най-новите си проекти и участия: „Пуснах нова песен преди месец с моите приятели от група Fat Berta. „Caught in the middle” се казва парчето, което е в по-тежък жанр музика. Надявам се, на хората да им е интересно да ме видят и чуят да звуча по нов начин. С момчетата от групата работя от 7 години, но това е първата ни съвместна песен, ще има още... Иначе участията ми не спират – в петък (6 август) съм в Долни чифлик, на 12-и съм в Бургас на плажа, после съм в Балчик, след това във Варна... Общо-взето всеки петък, събота и неделя свирим някъде по морето.”

Разсеян заради разговора, Дичо се извинява на някого и обяснява, че седнал на чужда хавлия, а малката му дъщеря пищи до него. „Черна е, ама много е черна Тинчето, не иска да говори, само пълзи навсякъде – обрисува обстановката той. - Ето, Ари сега се хвърля във водата... Морето ми носи свобода и безвремие, от което имам нужда. Като го гледам, съм по-спокоен, като че ли се спасявам от психическите отклонения, които хората натрупват в големия град. Морето е едно отворено пространство, в което човек може да се отпусне. И със старата група, и с новата винаги през лятото съм бил на морето, така че повечето неща през годината са ми свързани с морето. Ситуации и случки имам много, но сега съм на ръба на... на океана, щях да кажа, на ръба на на морето, в което влизам, и не мога да се сетя и да разкажа. А и дойде страшен скутер и децата искат да се качваме, за да ги возя.”

  • Касандра - гръцкият ръкав на младежите
  • Ивет Григорова: Обожавам „Дюни”! Това е любимото ми място от нашето Черноморие
  • 6 неща от морето, които изчезнаха и повече никога няма да видим
  • От „Топкапъ” до булевард „Истиклял” - история и шопинг в Истанбул
  • Ина Димитрова, инструктор по гмуркане: Морето е моят най-доверен изповедник и моят храм
  • Яна от морето: Иска ми се хората да се отнасят към Черноморието ни с по-голямо уважение
  • Топ места за снимки по Южното Черноморие
  • Снимки, от които да ахнеш! Фотографка улавя танца на слънцето и луната
  • Арх. Теодора Йорданова: Има хора, които нямат дом, но имат яхта и са далеч от лъскавия начин на живот
  • Есил Дюран: Морето е моето бяло платно, върху което рисувам живота си!