Бела Хадид се е отказала от алкохола - топмоделът признава, че честата загуба на самоконтрол я е накарала да спре да пие преди шест месеца.

"Пила съм доста. Обичах много алкохола и стигнах дотам, че дори започнах да отменям вечери навън, защото чувствах, че няма да мога да се контролирам", сподели 25-годишната красавица пред списание InStyle.

Бела Хадид казва, че за нея е станало много по-трудно "да обръща чашките", след като лекар ѝ показал сканирани снимки, разкриващи въздействието на алкохола върху мозъка. Тя заявява пред изданието, че планира да остане трезва в обозримо бъдеще.

"Вече не изпитвам нужда [да пия], защото знам как ще ми се отрази в 3 часа сутринта, когато се събуждам ужасяващо тревожна, припомняйки си кошмарното нещо, което казах преди пет години, когато завършвах гимназия", призна Хадид.

Преди това Хадид разкри с пост в Инстаграм профила си, че е страдала от "екстремна депресия и тревожност", пише още БГНЕС.

"Социалната ми тревожност беше нещо, което бавно се прокрадваше в мен, докато навлизах в двадесетте си години", обясни тя.

"Ставаше ми все по-трудно да излизам, без да изпия едно питие, за да успокоя нервите си, което ме караше да не искам да излизам изобщо, така че просто изпадах в хибернация между работните си ангажименти", допълва Хадид.