Бела Хадид е сред най-търсените и скъпоплатени модели в света в момента, който никога не е крил за своето заболяване. Сега 23-годишната манекенка с израелски корени говори открито за лаймската болест, за да повиши осведомеността на обществото по отношение на симптомите и за да разкаже как тя самата се бори с нея от цели 8 години. В серия от публикаци и инфографики в Story в своя Инстаграм синеоката блондинка изброява част от симптомите, с които тя се сблъсква всеки ден. Сред тях са нередовен сърдечен ритъм, промяна на настроението, болки в ставите, изпотяване, гадене, затруднено дишане, безсъние, главоболие, мозъчна мъгла, безпокойство и объркване.

Снимка: instagram/bellahadid

„Всеки ден изпитвам поне 10 от тези симптоми – откакто бях на 14, но по-силно взех да ги усещам, когато навърших 18“, казва супермоделът, който за първи път е диагностициран с болестта през 2012 година.

През 2015 г. в интервю за „Ивнинг стандарт“ Бела говори за трудностите, които е изпитала, когато първоначално се разболяла.

„Болестта засегна паметта ми и изведнъж не можех да си спомня как да стигна от Санта Моника до Малибу, където беше домът ми. Не можех да язда, бях прекалено болна и трябваше да продам коня си, защото не можех да се грижа за него.“

 

 

23-годишната красавица споделя още, че имала намерение да се занимава със състезателна езда, преди да се разболее от лаймска болест.

„Ако има възможността да яздя, може би нямаше да се занимавам с модния подиум.“

 

 

Майката на Бела Йоланда Хадид и братът Ануар Хадид също страдат от инфекциозното заболяване и са говорили публично за това.

Сред другите знаменитости, които разкрили за битката си с лаймската болест, са Джъстин Бийбър, Алек Болдуин, Шаная Туейн, Кели Озбърн, Аврил Лавин и Бен Стилър.