Поп певецът Джъстин Бийбър разкри, че е бил диагностициран с лаймска болест, както и и че се е борил с хронична инфекциозна мононуклеоза.

Заболяванията са довели до срив в психичното и цялостно здраве на поп певеца, включително до тежка депресия през последната година.

Борбата на Джъстин Бийбър с всичко това, през което е трябвало да премине заради заболяванията, ще бъде представено в предстоящата документална поредица "Seasons", която ще включва 10 епизода и ще бъде излъчена в YouTube.

Снимка: Getty Images

Певецът потвърди информацията за здравословното си състояние в Инстаграм профила си след вчерашна статия в TMZ. В публикацията си в социалната мрежа 25-годишният изпълнител се обърна към интернет троловете, които твърдят, че изглежда като лайно, наркоман и прочее обидни думи.

"Докато много хора продължаваха да казват, че Джъстин Бийбър изглежда като лайно, на метамфетамини и т.н., те не успяха да разберат, че наскоро бях диагностициран с лаймска болест. И не само това, но имах сериозен случай на хронична инфекциозна мононуклеоза, който засегна моята кожа, мозъчната функция, енергия и цялостно здраве", споделя певецът в Инстаграм.

Снимка: Getty Images

"Тези неща ще бъдат обяснени по-нататък в документална поредица, която пускам в YouTube скоро... Така ще можете да научите всичко, с което съм се борил и съм победил! Бяха няколко тежки години, но благодарение на правилното лечение, което ще помогне за оздравяването ми от тази засега нелечима болест, аз ще се завърна по-добре от всякога", допълва Бийбър.

Снимка: Getty Images

Според източници на TMZ последната година за Бийбър е преминала в борба с изключително тежка депресия. Стигна се дори до това поп певецът да обяви оттеглянето си от музиката през март миналата година.

Певицата Аврил Лавин също беше тежко засегната от лаймската болест, което доведе до 5-годишното й отсъствие от музикалната сцена. След като се пребори със заболяването, тя посвети песента "Head Above Water" на борбата си с лаймската болест.

Лаймската болест е инфекционзно заболяване, причинявано от бактерии, като най-често заразяването става след ухапване от кърлежи.

Документалната поредица "Сезони" (Seasons) за битката на Джъстин Бийбър със заболяванията тръгва в YouTube на 27 ануари.