В миналото актьорът Чарли Шийн беше известен с безразсъдния си начин на живот. Алкохол, наркотици и безразборен секс бяха нещата, които повечето хора си представяха, когато чуеха името на Чарли Шийн. И то не само заради хитовия сериал „Двама мъже и половина“, където той играе именно такъв човек. През последните години обаче актьорът реши да промени живота си и най-щастливият от това човек е баща му – звездата от „Апокалипсис сега“ Мартин Шийн, който е на 80 години.

Снимка: Getty Images

В телевизионното предаване на списание „Пийпъл“ той заяви, че е горд от промяната в живота на сина си.

„Обожавам го“, каза той. „Винаги съм го обожавал. Възстановяването и животът му са чудо, а самият той е невероятен човек.“

Снимка: Getty Images

Заради зависимостта си към алкохола и наркотиците, Чарли Шийн загуби ролята си в „Двама мъже и половина“, след като се скара със създателите на сериала. Те избраха да го уволнят в пика на популярността на шоуто и в крайна сметка това доведе до огромен спад на гледаемостта.

През 2015 г. Чарли Шийн съобщи, че от 4 години е носител на вируса на ХИВ. Той заяви, че пие лекарства и взема всички предпазни мерки, за да не предаде вируса на сексуалните си партньори. Не е ясно колко точно са сексуалните партньори на Чарли Шийн, но медиите изтъкват, че в дните след признанието му три милиона американци са потърсили повече информация за ХИВ в Гугъл, а здравните власти в САЩ съобщават за 95% увеличение на направените тестове за вируса. Този феномен получава името „Ефектът Чарли Шийн“.

Снимка: Getty Images

„Както вие и всички останали знаете, минахме през много труден период, докато той водеше такъв живот“, каза още Мартин Шийн в интервюто си. „Слава Богу той се оправи, здрав е и работи по книгата си. Много е ангажиран със семейството, децата и внуците си.“

През последните години 55-годишният Чарли Шийн активно и много по-успешно отпреди се бори срещу зависимостите си. Той се въздържа от алкохол, наркотици и дори цигари, а е лесно да предположим, че сексуалният му живот също се е успокоил, след като направи признанието си.

Снимка: Getty Images

Актьорът има късмет, че неотлъчно до него е баща му Мартин Шийн, който го подкрепя безрезервно и който е бил в същата ситуация в своята младост. Чарли се бори да промени живота си и по всичко изглежда, че успява.