В началото на първото десетилетие на този век Чарли Шийн, звезда в сериала „Двама мъже и половина“, е най-високоплатеният актьор в историята на телевизията. Той получава по два милиона долара на епизод за всеки епизод на супер успешния ситком. Въпреки това участието му в сериала приключва с гръм и трясък и актьора обвинява за това единствено себе си.

Снимка: Getty Images

Чарли Шийн съжалява за решенията, които е взел тогава. Особено за едно, което счита за точния момент, в който е обрекъл кариерата си. По това време звездата има проблеми с наркотиците и алкохола, които са всеизвестни. Той разказа историята за сайта „Yahoo Entertainment“.

„В един момент в дома ми дойдоха изпълнителният директор на телевизия CBS и адвокатът му Брус. Те ми казаха, че ме чака частен самолет, който ще ме откара в рехабилитационен център.“

Актьорът е отказал предложението и сега изпитва единствено разкаяние за това.

„Ако можех да върна времето до този момент, щях да се кача на самолета. Решението ми в този момент доведе до много неприятна поредица от събития.“

Снимка: Getty Images

Същата година актьорът атакува в медиите създателя на „Двама мъже и половина“ Чък Лори и обвинява Уорнър, че не му плащат достатъчно – според него двата милиона на епизод са малко, като се има предвид колко успешен е сериалът.

В резултат на това през 2012 г. договорът на Чарли Шийн е прекратен предсрочно и героят му е изхвърлен от сериала по-възможно най-лошия начин – новият сезон започва с разговор между останалите персонажи, в който става ясно, че чичо Чарли е умрял - прегазен от влак и (вероятно) убит. На негово място влиза актьорът Аштън Къчър.

Къчър не успява да запълни обувките на Чарли Шийн и нивото на сериала спада толкова рязко, че някои от актьорите призовават феновете де не гледат последния сезон, за да останат с добри спомени от сериала.

В крайна сметка „Двама мъже и половина“, един от най-големите хитове в историята на телевизията, приключва безславно през 2015 г.

Снимка: Getty Images

Добрата новина е, че когато достига дъното, Чарли Шийн намира сили да се измъкне. Днес той е решен да промени живота си и стои далеч от наркотиците и алкохола. За негово съжаление, а и на феновете на „Двама мъже и половина“, вредата вече е нанесена и позорното петно върху името му трудно ще бъде заличено.