Чарли Шийн заяви, че е ХИВ позитивен в шоуто „Today” на NBC.  Диагностициран е с вируса преди около четири години, за което са знаели много малко от хората около него. Някои от тях са намерили лични облаги в случилото се, като са изнудвали актьора за пари, за да запазят тайната му.

10 млн. долара подкуп, за да крият тайната му

Шийн сподели, че е платил общо около 10 милиона долара на тези хора, за да не разкриват състоянието му. Една от тях е проститутка, с която Шийн преспал, след което тя снимала с телефона си медикаментите му, които той държал в банята си. Тя го заплашила, че ще продаде на снимката и ще го разобличи.  Шийн отрече да се е заразил от игла при приемане на наркотици, тъй като отдавна вече не се дрогирал. За сметка на това, продължавал да употребявяа алкохол и да се среща с проститутки.

Заразата

Едни от най-сериозните обвинения към него бяха, че е крил състоянието си, правил е секс с различни жени, които впоследствие също са се заразили. По неговите думи той е уведомявал всяка своя сексуална партньорка за състоянието си.

Пиел по 4 хапчета на ден, за да потиска вируса

Снимка: Getty Images

 

В студиото присъства и личният лекар на Шийн – Robert Huizenga, професор по клинична медицина в UCLA. Той потвърди, че актьорът е ХИВ позитивен, но няма СПИН. Вирусът ХИВ значително потиска имунната система и заради това организмът е податливи на различни редки и ракови заболявания и инфекции. По думите на лекаря обаче Чарли няма такива. За да потиска вируса, всеки ден той пиел комбинация от 4 различни лекарства. Особено важно било никога да не се пропуска прием на тези лекарства.На всеки 3 месеца на актьора се правели специални тестове в лаборатория, за да се следи състоянието му.