Куентин Тарантино критикува нарастващия брой проекти на Marvel в ново интервю - според режисьора страстта на продуцентите към подобни продукции не се отразява особено добре на киноиндустрията.

„Поради „марвелизацията“ на Холивуд, имаме много актьори, които са станали известни, играейки всички тези герои. Но дали те са филмови звезди? Капитан Америка е звезда, Тор е звезда“, каза Тарантино, намеквайки, че той смята за истински звезди героите от комикси, но не и актьорите, които играят техните роли.

Припомняме, че „Капитан Америка” в проектите на Marvel Studios се играе от Крис Еванс, „Тор” от Крис Хемсуърт. „Не съм първият, който казва това, мисля, че е обсъждано милиони пъти“, добави Тарантино. Режисьорът Мартин Скорсезе вече се е изказвал по подобен начин, а също и Франсис Форд Копола.

Режисьорът подчерта, че лентите на Marvel не са филми, а "увеселителни паркове". Тарантино даде пример с актьори, които станаха популярни благодарение на различни роли, а не само на един герой: "Всеки видя Сандра Бълок в "Скорост" и се влюби в нея, всеки иска да я види в други филми. А сега всичко е различно”.

Създателят на "Криминале", "Убий Бил" и "Имало едно време в Холивуд" уточни, че не е фен на филмите на Marvel, но се притеснява, че подобни ленти се превръщат в единственото нещо, от което филмовите продуценти се интересуват сега.

Според Тарантино самият той обичал комиксите като дете, „колекционирал ги като луд“ и ако сега беше на 20 години, вероятно щеше да се радва на премиерата на всеки филм. "Но само при условие, че ще излезе нещо друго в допълнение към тези филми ... Аз съм почти на 60 и да, не съм ентусиазиран от всичко това."

Филмовата индустрия вече реагира на интервюто с Тарантино, пише още БГНЕС. Актьорът Симу Лиу, звезда от блокбастъра на Марвел „Шан-Чи и Легендата за десетте пръстена“, смята, че Тарантино и Скорсезе са брилянтни, но „нямат право да сочат с пръст никого“.

Той също така заяви, че ако единственият пропуск в света на киното е да работи с тези режисьори, той "никога нямаше да получи възможност да участва във филм, струващ повече от 400 милиона долара."

„Нито едно филмово студио не е перфектно, но се гордея, че си партнирам с такова, което полага толкова много усилия, за да покаже герои от различен произход, да създаде герои, които вдъхновяват хората по цялата планета“, казва актьорът.

Вижте повече за Куентин Тарантино в следващото видео: