Останахте ли впечатлени от филма „Имало едно време в Холивуд“, който в началото на тази година беше номинирам за „Оскар“-а за най-добър филм? В такъв случай ще може да се върнете към изпълнения с насилие и обрати свят на Куентин Тарантино по нов начин. Предстои да излезе новелизация на успешния филм и най-хубавото е, че автор на книгата ще е самият Тарантино, който ще опита да ни разкаже същата история по нов и по-задълбочен начин.

Снимка: Getty Images

Режисьорът е подписал договор с издателство „HarperCollins“. Книгата трябва да е готова и да е публикувана до лятото на 2021 г. А в края на същата година ще има и втора книга, която ще ни разказва повече за главния герой Рик Далтън (Леонардо ди Каприо във филма) и дубльора му Клиф Буут (Брад Пит).

Снимка: Getty Images

Режисьорът обясни решението си с младежката си страст:

През 70-те книгите по филми бяха първите книги не за деца, които започнах да чета“, написа той в прессъобщение. „И до днес продължавам изключително много да обичам жанра. Затова с гордост искам да съобщя, че ще добавя „имало едно време в Холивуд“ към този маргинализиран, но все пак обичан поджанр на литературата.

Освен това Тарантино подготвя книга, която ще е нехудожествена и ще представя неговия поглед към киното.