Ако сте почитатели на комедийния жанр и по-специално на пародиите, има за какво да празнувате – кралят се завръща. Великият режисьор и сценарист Мел Брукс, който тази година навърши 95, ще напише продължение на един от най-култовите си филми – „История на света, част I“ от 1981 г.

Снимка: Getty Images

Филмът проследява развитието на човешката цивилизация през серия от забавни скечове, свързани предимно с големи световни трагедии. Филмът завършва с обещание за втора част, което да покаже историята на света през XX век, но такъв филм не съществува и до този момент не беше планиран.

Сега обаче ни предстои да видим по какъв начин Брукс ще интерпретира събития като двете Световни войни и Студената война, но този път под формата на минисериал. Вече има поръчани 6 епизода за стрийминг платформата Hulu. В България сриалите на Hulu, като „Историята на прислужницата“, се разпространяват от HBO Go.

Снимка: Getty Images

В прессъобщението за предстоящия сериал се цитира и Мел Брукс, който казва: „Нямам търпение още веднъж да кажа реалната истина за всички измишльотини, за които хората са били подлъгани да вярват, че са история.“

Снимка: Getty Images

Освен „История на света, част I”, Мел Брукс е правил филми като „Пламтящи седла“, „Младият Франкенщайн“, „Космически топки“ и „Робин Худ: Мъже в чорапогащи“. Последният му филм е „Дракула: Мъртъв и доволен“ от 1995 г.