Една от почти сигурните фаворитки на тазгодишните награди „Оскар“ е Рене Зелуегър, която вече спечели „Златен Глобус“ и БАФТА за ролята си в биографичния филм „Джуди“, разказващ за по-късния период от живота на актрисата Джуди Гарланд. И макар филмът да се приема много добре от почти всички, един член на семейството на Гарланд не желае да има нищо общо с него – дъщеря ѝ Лайза Минели.

Въпреки че актрисата да предпочита да не коментира филма, тя вече уточни, че по никакъв начин не участва в създаването му:

Не съм се срещала, нито пък съм разговаряла с Рене Зелуегър. Не знам откъде са взели тези истории и не съм дала съгласието си за филма по никакъв начин. Новините, че участвам в създаването му, са напълно фалшиви.

Лайза Минели

Макар образът на самата Минели да се появява за кратко във филма (в ролята е Джема-Лия Дьоврьо), тя не го е гледала и няма намерение някога да го гледа. Единственият ѝ коментар е, че се надява Рене Зелуегър да се е забавлявала, докато го е правила.

Снимка: Getty Images

Всъщност ролята никак не е била лесна за Зелуегър, която първоначално се е притеснявала да влезе в образа на филмова икона като Джуди Гарланд:

Опитах се да не мисля за най-очевидното, което е колко харесвана е Джуди Гарланд от поколения хора. Не мислех за това, а по-скоро се опитвах да разбера какво е усещането от другата страна на тази слава. Иначе нямаше да се справя.

Рене Зелуегър

Едно от най-трудните неща за нея е било да докара специфичния глас на актрисата, характерен в по-късните ѝ години. Причината за този глас са били години на алкохолизъм и злоупотреба с лекарства, но Зелуегър е трябвало да се справи само с помощта на вокални тренировки.

Снимка: Getty Images/IMDB.com

Ролята на Джуди Гарланд е най-важната в кариерата на Рене Зелуегър през последните 10 години, тъй като в продължение на 6 от тях тя не се снима в нищо, а през последните 4 не направи нито един филм, който да си заслужава вниманието. Сега обаче се е запътила (и то с пълна увереност), към наградата „Оскар“.

  • 10-годишната актриса Джулия Бътърс, която си носеше сандвич, защото храната на „Оскар“-ите невинаги е по вкуса й
  • Дали можеше и по-добре? Няколко визии от Оскарите, които ни... отчаяха (ВИДЕО+СНИМКИ)
  • Хоакин Финикс: Чувстваме се в правото си да осеменяваме изкуствено крава и да вземем бебето й
  • Защо Джейн Фонда и Елизабет Банкс отказаха да си купят нова рокля за „Оскар“-ите
  • Супер класа - 16 зашеметяващи рокли от церемонията с "Оскарите" (ВИДЕО+СНИМКИ)
  • Брад Пит спечели първия си актьорски "Оскар"
  • Южна Корея успя да създаде филма на годината, кога България ще се добере поне до номинация
  • „Паразит“ с четири награди „Оскар“, сред които историческата за „Най-добър филм“
  • Запознайте се с актрисите, които са номинирани за „Оскар“ за главна роля
  • Никога не е късно – най-старите актьори, които получиха „Оскар“ и които имат шанс тази година