Изпълнителят Александър Георгиев, с псевдоним A.L.E.K.S., който е откритие на „Гласът на България”, ще представи новия си албум пред феновете на музиката в столицата, и то за първи път. На сцената на открито в Кино Кабана тази вечер ще излезе и Прея. Двамата съвместно създадоха песента „Празна стая”, която звучи на български език (повечето парчета на музиканта са на английски).

Албумът “Late Night Thoughts” на чаровния певец е наситен с любовта му към различни стилове, които той умело съчетава – соул, арендби и поп. Това, което прави албума толкова специален, е не само авторската музика на A.L.E.K.S., но и професионалистите, които допринасят за цялостното звучене на песните в него.

„Колаборирах си с много талантливи и прекрасни хора, които направиха „Late Night Thoughts” още по-специален за мен - откровен е младият изпълнител. - Денис Попстоев направи микса и мастъра на парчетата, а способността му да чува нещата, които дори аз самият не можех да забележа, направи звука на албума много по-добър.”

Както всеки път, така и този музиката, аранжиментите и текстовете на английските парчета са дело на самия A.L.E.K.S. Част от бас линиите в албума са изсвирени от Евден Димитров, а черешката на тортата е първата авторска песен на български език, която е дует със слънчевата Прея.

„От много време съм голям фен на Прея и беше въпрос на време да се съберем и да създадем красива и искрена песен като „Празна стая”. Тя е автор на текста на парчето, както и на част от вокалните линии в него” – разказва певецът.

Визуалната концепция на „Late Night Thoughts” е дело на Жоро Пеев, който режисира официалното видео към първия сингъл от албума – „Gone”. A.L.E.K.S. признава, че е израснал толкова много, покрай създаването на албума. И както казва: „Осъзнах колко малко знам и как никога няма да дойде момент в моя живот, в който жаждата ми за още повече знание да бъде утолена.”