104-годишна жена от Чикаго сменя проходилката с парашут в опит да стане най-възрастният човек в света, скочил с парашут.

Дороти Хофнър беше посрещната с радостни възгласи тази неделя, когато благополучно се приземи след тандемен скок от височина 4000 м на летище Skydive Chicago, щата Илинойс.

"Възрастта е само цифра", заявява 104-годишната Дороти след рекордния си седемминутен скок, за който от летището в Илинойс се надяват да получат сертификат от Световните рекорди на Гинес.

След като се приземява благополучно на тревна площ до летището, Хофнър бързо била затрупана от приятели, които ѝ поднасят своите поздравления.

Пред репортерите тя заявява - "всичко беше възхитително, прекрасно, не можеше да бъде по-добре".

Ако скокът на Хофнър бъде обявен официално, той ще задмине сегашния световен рекорд за най-възрастен парашутист в света, поставен през май 2022 г. от 103-годишната Линеа Ингегард Ларсон от Швеция.

Не поставянето на рекорд обаче е това, което кара всички да се усмихнат, а лицето на Дороти по време на полета.

Снимка: Facebook

Оказва се, че това съвсем не е първият скок на търсещата силни усещания баба. Когато е на 100 г., тя скача сама от самолета.

Дороти, която през декември ще навърши 105 години, няма намерение да спира до тук и вече планира своя следващ въздушен подвиг – да се повози на балон с горещ въздух.

"Никога не съм се качвала на такъв", казва тя.

Вижте историята на една друга баба, която изработва рампи от лего за хора в инвалидни колички: