В сърцето на регионите Кахабон и Лачуа расте специален вид какао. Събират го местни фермери. От какаото се прави шоколад, който разкрива аромати на цветя и плодове като слива и кайсия. Ако сложите такова парченце върху езика си, то ще ви разкаже шоколадова приказка за далечни дестинации, истории и вълшебен вкус. 

Шоколадите са Millesime - ексклузивен представител за България на белгийския био bean-to-bar шоколад MILLESIME. Може да ги откриете и в новата им локация на MILLESIME POP-UP SPACE@Pure Chocolate and Wellness бутик (на ул. Княз Борис I, номер 72 в София).

Сред бутиковите блокчета шоколад има и такива, направени от зърна какао, събирани в долината Киломберо, около Соконуско, в Южно Мексико, между морето и планината, от района Амбаня... Представяли ли сте си някога, че само с едно парченце шоколад можете да обиколите света. 

Шоколадовите квадратни блокчета от Танзания ще ви разкажат с вкуса си за какаото, което се обработва в малкото селце Мбингу. В превод от суахили това означава "рай". Произвеждайки това какао, фермерите си осигуряват т.н. справедлив доход.

Шоколадите Millesime са от реколти, които произлизат от почви от специфични географски райони. Точно това ги прави уникални и автентични. Всеки регион е със специфична природа. Вкусове се променят от година на година, но същевременно се запазват общите характеристики на всяко място. 

Разгледайте страхотни шоколадови вкусове в Галерията. 

Специфичен подход на производителите на шоколади Millesime е да обработват само зърна какао, добивани от изключителни насаждения и почви. Не се смесват култури, региони и реколти, което гарантира абсолютно автентичен вкус.

Ако искате да попътувате още малко - може да отскочите до Хаити. Нужни са ви само шоколадовите квадратни блокчета ХАИТИ с бисквитки СПЕКУЛУС с 55% мляко. Този тероар ​​е надарен с богата почва, която е дом на различни култури като кафе, банани или портокали. Шоколадът ще разкрие на небцето ви богати цветни и лимонени вкусове, с карамелизирани нотки.

Е, къде ви се пътува?