"Аз съм единствената приятелка на Камила, с която още не си имал връзка. Какво не ми е наред?" - това е въпрос, който приятелка на Камила задава на нейния съпруг Андрю. 

Разбира се, това е шега - жестока и неуважителна. Но всеки, който е познавал Андрю е знаел, че е било някак нормално съпругът да обикаля леглата на всички приятелки на жена си. 

Мълчаливо и без скандали тя приемала изневерите му. Обич ли?

Неочаквани подробности от автобиографията на херцогинята на Корнуол разкриват, че първоначалната връзка на Камила и принц Чарлз не е била любов от пръв поглед. Камила просто е искала да си отмъсти на друг мъж. 

Според кралските източници Камила е била силно влюбена в съпруга още от 17-годишна. Тогава го среща за първи път - той е офицерски помощник на собствения си дебютантски бал през март 1965 г. Младият мъж бил редовен участник в светски събития: семейството му поддържало отлични отношения с кралицата майка и той дори е един от придворните на коронацията на Елизабет.

На бала те почти не общуват. Камила е млада, жизнерадостна и е заобиколена от куп мъже. 25-годишният войник обаче завладява мислите й дълбоко. 

Година по-късно те се виждат отново. Той я кани на танц и се влюбва в нея - дотолкова, че двамата стават официална двойка. 

Това е началото на дълъг и болезнен романс. 18-годишната Камил Розмари Шанд едва ли не приема, че винаги ще има и друга през следващите години. 

Двамата с Андрю се срещат в продължение на пет години. Камила понася болката от изневерите му и чака заветното предложение за брак. 

Когато наема апартамент в лондонския квартал Белгравия, тя се сприятелява с Лучия Санта Крус, нейна съседка, дъщеря на чилийския посланик във Великобритания.

Снимка: Getty Images

Двете момичета се сближават много, прекарват Коледа заедно, разменят си тоалети и знаят всичките си тайни.

Самата Лусия, като дъщеря на чилийския посланик и невероятна красавица, е една от главните героини на светските хроники - до голяма степен поради близкото си приятелство с принц Чарлз Уелски. Тогава той е студент в Тринити Колидж. Тя дори е спрягана за първата му приятелка, но самата жена не обръща внимание на слуховете.

Лучия е тази, която уговаря тяхното запознанство.

Камила започва връзка с Чарлз само по една причина - да накара Андрю да ревнува. 

КАКВО ОБАЧЕ СЕ СЛУЧВА? >>>

Камила обаче се оказва фаталната жена за Чарлз. 

Снимка: Getty Images

Между тях определено има привличане и нещо повече от флирт. Той е запленен от нейната усмивка, от смеха и шегите й, както и от факта, че някой се отнася към него човешки, без глупава почит.

Камила, разбира се, също е поласкана от Чарлз, но не забравя истинския герой на сърцето си.

През есента на 1972 г. Андрю заминава с полка си на служба в Северна Ирландия, а след това в Кипър. Чарлз и Камила остават сами. Двамата прекарват много време заедно в имението на любимия прадядо на принца, лорд Маунтбатън, в Хемпшир. Последният обаче не харесвал Камила и не я виждал като булка на  престолонаследника, най-вече защото не била девствена.

Слабото аристократично потекло на момичето и предишните й връзки нямали значение за Чарлз. 

Снимка: Getty Images

Андрю се завръща в края на 1972 г. с шокираща новина - започнал е връзка с по-малката сестра на принц Чарлз - Ан. Аферата им е благоприятствана от самата Елизабет. Тя, разбира се, няма да даде дъщеря си на римокатолик (това е забранено от закона).

Започват токсични месеци на взаимна изневяра между Камила и Андрю. Те продължават да се срещат, но имат отношения и с брата и сестрата от монархията. 

Няколко месеца по-късно обаче Анна се влюбва в олимпийския шампион Марк Филипс, за когото по-късно се омъжва. Това е поражение за Андрю! Осъзнавайки, че заедно с принцесата може да загуби и Камила, той най-накрая й предлага брак. 

Месецът е март, годината - 1972 г. и Камила е на седмото небе от щастие.

Съобщава на Чарлз, че между тях всичко е приключило. Сватбата им с Андрю е насрочена за 4 юли 1973 г. и те се радват да видят своя добър приятел Чарлз на тържеството.

Снимка: Getty Images

За него това е истински удар, а сърцето му е разбито.

Какво се случва със съкрушения принц Чарлз - четете във втора част утре.  

 

  • Принц Уилям ще строи жилища за бездомните - благороден проект или чиста печалба? (ВИДЕО)
  • Дори болестта на Чарлз Трети не помири синовете му Хари и Уилям
  • Крал Чарлз III – от какви задължения не възнамерява да се откаже въпреки рака (ВИДЕО)
  • Кои са първите 15 кралски особи в списъка за наследяване на британската корона (ВИДЕО)
  • Крал Чарлз III е с рак - какво е състоянието му и кой ще поеме задълженията му (СНИМКИ + ВИДЕО)
  • В кома ли е била Кейт Мидълтън след операцията? Дворецът: Пълни глупости (ВИДЕО)
  • Принц Уилям посети съпругата си Кейт в болницата (СНИМКИ и ВИДЕО)
  • Проблем с размер на кестен вкара Чарлз III в болница
  • Нов скандал с името на дъщеричката на Хари и Меган – Лилибет
  • Кейт Мидълтън на 42 – от срамежлива колежанка до принцеса на Уелс