Принцеса Юджини, една от внучките на Елизабет Втора, показа снимки от своята сватба през 2018 г., на които се вижда големият й белег на гърба.

34-годишната принцеса направи това по повод Международния ден за информираност за сколиозата – латерално (странично) изкривяване на гръбначния стълб.

На 12-годишна възраст Юджини е минала през операция за изправяне на гръбначния стълб.

Снимка: Getty Images

„На днешния ден искам да покажа моя белег и да окуража всеки, който е минал през нещо подобно, да сподели с мен това. Трябва да се гордеем с нашите белези. Към всички, които тъкмо са чули диагнозата или се възстановяват от операция – моите мисли са с вас“ – написа принцеса Юджини, която е първа братовчедка на Хари и Уилям.

Снимка: Getty Images

Юджини се омъжи за Джак Бруксбанк няколко месеца след сватбата на Хари и Меган Маркъл. Венчавката бе в същия параклис, в който херцозите на Съсекс се ожениха – „Сейнт Джордж“, намиращ се в двореца Уиндзор.

Снимка: Getty Images

Булката бе в изчистена, шита по поръчка сватбена рокля Peter Pilotto с дълъг шлейф и флорални апликации. Основен цветен акцент във визията на принцесата беше зеленото – тиарата й беше украсена с изумрудени камъни, както и обеците. Костюмите на шаферите също имаха зелен акцент.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

На 9 февруари 2021 г. Юджини роди сина си Оугъст Филип Хоук, а на 30 май 2023 г. се появи и второто дете на двойката – Ърнест Джордж Рони Бруксбанк.

 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos