Валерия отново показа своенравен характер, този път по отношение на имения си ден. Такъв си е избрала да празнува сама, без да се съобразява мнофо с традициите. Избира Свети Валентин, защото е кръстена на баба си Валентина. 

Въпреки това в "Преди обед" получи шоколадов подарък за имения си ден на 7 юни. На този ден се почита паметта на светия мъченик Теодот Анкирски, заедно с мъченичките - Текуса, Александрия, Клавдия, Фаина, Евфрасия, Матрона и Юлия.

"Не се чувствам като победителка!" - признава Валерия. Но се радва, че е успяла да докосне сърцето на Евгени. 

Тя потвърди, че чувствата им са истински и след излизането от формата. 

"Наистина, наистина сме заедно!"

Чувствата й към евгени се появили с натрупване. За специалните техни моменти определя размяната на писмата. 

"Когато човек отстоява позицията си, това не е лошо. Много от момичетата показаха, че нямат самочувствие. То не се базира на външен вид, когато човек знае какво представлява, нормално е да има самочувствие."

"Не смятам, че една жена трябва да се бори за любовта на един мъж. Достатъчно е да го спечелиш с това, което представляваш като човек. И го доказах. и псоле всеки ден да му доказваш, че го заслужаваш. Ако се бориш със съби и нокти - значи не е за теб."

"Намерих хора, които се радвам, че са част от живота ми. В таква отровна обстановка е трудно да намериш истински човек."

"Във фермата с доенето на кози беше абсолютен ужас. Влизайки, се сетих за моменти, когато ни се е налагало с другото момиче от приюта, да изкупуваме животни, които отиват в кладница, животни от ферми, които са доени и съсипани. Върнаха ми се лоши спомени!"

Евгени все още не е отишъл да види приюта на Валерия. Каква е причината - вижте във видеото. 

Валерия научава българската азбука на 12 години. Когато е на 5, семейството й се премества в Гърция. Това е причината по-късно да научи азбуката - преподава й нейната най-добра приятелка, след това посещава българско училище. Живота в Гърция си спомня като едно от най-хубавите неща, които й се е случвало до този момент. 

Валерия има сколиоза - изкривяване на гръбначния стълб, и като дете е носела специален корсет. за това получавала много подигравки. "Те много ме тормозеха!"

Едно от желанията й било да бъде актриса. За съжаление са я скъсали на кръга по пеене и не успява да се развие в областта. 

Какъв е коментарът й за прословутия клип, в който казва на Евгени да се махне, за да се снима сама - вижте във видеото.