Официалните профили в социалните мрежи на принц Чарлз и херцогинята на Корнуол Камила публикуваха любопитни снимки от техния лондонски дом Кларънс Хаус.

„Тази дневна с чудесна гледка към градината бе създадена от майката на Елизабет Втора, която обедини две стаи. Днес тя се използва за прием на официални гости. В дневната се намира арфата на принц Чарлз, която е дарение от фондацията Victor Salvi. Върху арфата е изобразена емблемата на принца, както и характерните за Уелс нарциси“ – четем в текста към снимките.

Снимка: Twitter.com/ClarenceHouse

Арфата се използва от кралския арфист – позиция, въведена навремето от кралица Виктория и подновена през 2000 г. от Елизабет Втора.

Червените завеси, меките мебели и камината създават много уют, а върху масите виждаме снимки на Камила, принц Чарлз и неговите синове Уилям и Хари.

Някои от потребителите в Инстаграм се пошегуваха с многото лампи в стаята (пет лампиона и още две осветителни тела край огледалото над камината) и попитаха „Защо толкова много? Сметката за ток ще е голяма“.

В миналото Кларънс Хаус е бил дом за сестрата на Елизабет Втора – принцеса Маргарет (1930-2002), която напуска резиденцията, след като се омъжва. Тук до своята кончина през 2002 г. живя и майката на Елизабет Втора, чието име също е Елизабет.

Можете да разгледате виртуално Кларънс Хаус на този адрес.