Принцеса Ан попадна в болница с мозъчно сътресение, след като беше ранена от кон. 73-годишната принцеса е била под наблюдение като предпазна мярка, докато възстанови напълно, са съобщили от Бъкингамския дворец.

Въпреки че точната причина за не е потвърдена, нейният медицински екип заявява, че нараняванията на главата й са същите като от ритник от кон. Съпругът й, вицеадмирал сър Тим Лорънс, и децата й Питър Филипс и Зара Тиндал, са били в имението по време на инцидента. 

Снимка: Getty Images / royal.uk

73-годишната принцеса е била под наблюдение като предпазна мярка, докато възстанови напълно, са съобщили от Бъкингамския дворец. 

Снимка: Getty Images / royal.uk

Принцеса Ан е опитна състезателка по конен спорт и има репутация на най-силната кралска особа. Тя боледува изключително рядко и се радва на много добър тонус. Принцеса Ан е и първият член на британското кралско семейство, който участва в олимпийски игри. През 1976 г. тя се състезава в екипната дисциплина по конен спорт и спечелва златен медал.

Снимка: Getty Images / royal.uk

14 любопитни факта за конете - вижте във видеото. 

Принцеса Ан е пътувала в над 120 страни по света и е изпълнявала хуманитарни задачи. Тя е председател на “Световната организация по кралски конни спортове” и подкрепя образованието и здравеопазването в развиващите се страни.

Снимка: Getty Images / royal.uk

Тя е единствената дъщеря на кралица Елизабет Втора. Още с раждането си става принцеса, а през 1987 г. като единствена дъщеря на кралицата, се сдобива с титлата Princess Royal. 

Когато е едва на 21, печели състезание по конен спорт, Би Би Си я избира за личност на годината в категория „Спорт“.