.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Майка споделя истината за ваксините, след като дъщеря й се озовава в спешното отделение

Евгений Милов | преди 2 години
Ашли Екълс Снимка: Facebook/Camille Echols
Антиваксърите имат редица "железни" медицински и етични аргументи срещу ваксините, но този случай е показателен

Горещият дебат "за" или "против" ваксините тресе обществото от доста време, но следващият случай на медицинската сестра Камил Екълс и дъщеря й Ашли хвърля яснота върху рисковете от пропускането на ваксините. Антиваксърите сигурно имат редица "железни" медицински и етични аргументи срещу ваксините, но този случай е показателен, след като свършва в спешното отделение на Атланта. Прочетете следващото писмо на майката, която го споделя във Фейсбук профила си, за да алармира останалите за опасността от това да не ваксинират децата си - може да ги убие.

Камил Екълс
Камил Екълс Снимка: Facebook/Camille Echols

Досега не съм коментирала в социалните медии движението на антиваксърите. Виждала съм остроумни мемета, които заявяват: "Защо моите неваксинирани деца да са заплаха за ваксинираните ви деца, ако сте толкова сигурни, че ваксините работят?".

ЕТО защо. Има хора, които не могат да бъдат ваксинирани - като дъщеря ми, която претърпя бъбречна трансплантация на 2-годишна възраст. Тя получи една ваксина срещу варицела, но не успя с втората, защото беше имуносупресирана от лекарствата и вместо да развие имунитет, щеше да се зарази с вируса.

Този уикенд беше заразена с варицела и сега сме в спешното отделение на болницата, където й правят лабораторни изследвания и поставят инжекции от имуноглобулин, като след това трябва да изчакаме да видим какво ще каже специалистът по инфекциозни болести. 

Инкубационният период на варицела е между 7 и 21 дни, така че въпреки всички полагани усилия, тя все още може да се разболее през следващите три седмици. А това автоматично би означавало приемане в болницата на антивирусни медикаменти. Тя може да я разболее много, много лошо от това.

Моля, ако сте някой, който вярва, че детето ви ще развие аутизъм от ваксините, МОЛЯ ВИ, образовайте се. Няма нито едно научно изследване, което да води до това заключение. И хората, които избират да не ваксинират децата си, ги излагат на риск като дъщеря ми. Тя вече е преживяла толкова много. И това можеше да се избегне.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите