.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Спортните бутилки за вода са нехигиенични (инфографика)

Евгений Милов | преди 2 години
Снимка: iStock
Пиенето от една и съща бутилка за вода крие рискове за здравето

Мийте често спортната бутилка, от която пиете вода, защото допирът за устните може да бъде по-нехигиеничен от облизването на доста неприятни неща.

Резултатите от лабораторно изследване на специалисти от "Treadmill Reviews" сочи, че върху капачките на бутилките за вода за многократна употреба живеят огромно количество бактерии.

Treadmill Reviews
Снимка: Treadmill Reviews

Става дума за над 300 000 единици на квадратен сантиметър, което означава, че пиенето от подобна бутилка може да бъде по-нехигиенично от облизването на купичката за храна или играчката на домашния любимец, умивалника на мивката или тоалетната чиния.

Най-приемлив вариант е спортна бутилка за вода със сламка (25 единици), защото завинтващите се имат 160 000, а с изтегляща се капачка имат 162 000 единици.

Treadmill Reviews
Снимка: Treadmill Reviews

Мийте възможно най-често бутилката за вода, като е препоръчително да бъде не от пластмаса, а от неръждаема стомана. Вижте подробности от инфографиките в галерията, както и пълните резултати от изследването в сайта на Treadmill Reviews.

Treadmill Reviews
Снимка: Treadmill Reviews
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите