.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Аромат на дафинов лист за концентрация

д-р Вергиния Николова | преди 4 години
Снимка:Thinkstock/Getty Images
Подходяща подправка в комбинация с черен пипер, бахар, лимон, чесън и още

Подправката дафинов лист е много популярна у нас. Едва ли има домакиня, която да не го използва за телешко варено, гювеч с месо, рибно фрикасе или в маринатата за краставички и домати. Сушените дафинови листа трябва да са цели, защото при начупването им се губи ценният им аромат.

Дафиновият лист усилва апетита, благоприятства храносмилането и облекчава червата от газове.

Неоценима подправка е за риба, дивеч, говеждо, телешко и свинско месо.

Изважда се от ястието преди сервиране, заради горчивия си вкус.

Дафинов лист към риба
Снимка:Thinkstock/Getty Images

В българската народна медицина малко може да се открие за приложението му като лечебно растение, защото дафиновият храст расте при влажен и топъл средиземноморски климат.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите