.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

3 начина телефонът ви да остане чист от бактерии в сезона на настинките и гриповете

LadyZone.bg | преди 47 седмици
Снимка: istockphoto.com

Всеизвестен е фактът, че по телефоните ни ежедневно полепват милиони бактерии. Колко точно са обаче – никой не може да каже. През 2017 година обаче едно изследване на университета в Аризона хвърля светлина по въпроса. Заключенията са еднозначни: върху мобилните устройства има 10 пъти повече бактерии, отколко по повечето тоалетни чинии.

Да, и на нас ни се прииска моментално да изчистим телефона си. Забърсване с пръст няма да е ефективно, както и с обикновена кърпичка. Дезинфекцирането на телефона ви няма да го повреди, ако знаете как. Ето няколко идеи:

телефон
Снимка: istockphoto.com

Почистване с изопропилов алкохол

Изопропиловият алкохол е различен от обикновения. Може да го намерите в аптеките. Той най-често се използва за почистване и убиване на микробите и е често срещана съставка в сапуни, шампоани измиващи средства. Може да си направите домашен препарат, за да почистите ефективно телефона си, като смесите вода и  изопропилов алкохол в съотношение 60% вода и 40% алкохол. В никакъв случай не нанасяйте директно върху устройството, а намокрете края на хавлиена или микрофибърна кърпа и нежно почистете. Ако има видими мокри остатъци по телефона ви, забършете ги със сухия край на кърпата, за да избегнете неговото повреждане.

Малки трикове, с които да прекарвате по-малко време с телефона си и повече с приятелите

Дезинфекциращи кърпички

Ако не искате да правите собствен препарат за почистване, то може да се възползвате от дезинфекциращите кърпички, които пазарът предлага. Имайте под ръка и суха кърпа в случай, че кърпичките са прекалено водни, за да можете да попиете излишната влага. С тях може да почистите успешно и калъфа на телефона.

телефон
Снимка: istockphoto.com

Миене на ръцете

Най-сигурният начин телефонът ви да остане чист, е като често си миете ръцете. Особено в сезона на гриповете и настинките. Сапунисайте щателно, след което изплаквайте с топла вода, уверявайки се, че процесът продължава поне 20 секунди.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите