.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

КулинАРТно с Джузепе Ломушо: Бакала ала Ливорнесе

LadyZone.bg | преди 4 години
Оригиналното заглавие на ястието на италиански е Baccala alla livornese

Както ви обещахме, а ние пък бяхме получили специално уверение от шеф-готвач Джузепе Ломушо, споделяме с вас (а той пък сподели само и единствено с ladyzone), рецептата за Baccala alla livornese (Бакала ала Ливорнесе). Ако сте забравили, че ястието беше вдъхновено от един специален човек, може да си припомните:

Иван Димов: По-добре суров планктон от омлет на прахИталиански шеф-готвач посвети специално рибно ястие на българския мореплавател

А за всички, които нямат търпение да разберат как се прави ястието от снимките, ето:

Продукти:
- 250 г филе от риба треска
- 1 скилидка чесън
- 6 – 7 черни маслини
- 200 г доматен сос
- 0,50 г зехтин
- Босилек
- Сол и черен пипер на вкус
- Малко брашно

Начин на приготвяне:
Овалваме рибата в брашното и я изпържваме. В отделен тиган приготвяме соса. Запържваме в зехтин чесъна и маслините, след което добавяме доматения сос. Необходими са 7 минути на бавен огън и за финал добавяме босилека. Когато сосът е напълно готов, прибавяме рибата, усилваме огъня и готвим още една минута.

Baccala alla livornese

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите