.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Кафене таксува с 18% по-скъпо мъжете

Евгений Милов | преди 1 година
Снимка: Facebook/Handsome Her
Ето до какво води неравенството между половете

След като жените получават по-малки заплати от мъжете, значи е справедливо представителите на силния пол да бъдат таксувани с 18% отгоре при посещението на кафене "Handsome Her".

Facebook/Handsome Her
Снимка: Facebook/Handsome Her

Веган заведението е създадено специално "от жени за жени" в австралийския Мелбърн, като според собственичката на Алекс О'Брайън мъжете трябва да плащат по-високи сметки, защото получават по-големи заплати.

Допълнителният "мъжки данък" в кафенето хвърля светлина върху дискриминацията в заплащането на трудовия пазар при жените и мъжете в цял свят, като приходите от него се даряват на различни благотворителни организации, помагащи на жени и деца в неравностойно положение.

Facebook/Handsome Her
Снимка: Facebook/Handsome Her

Според доклад на "Workplace Gender Equality Agency", базиран на данни от Статистическото бюро в Австралия, жените получават средно 82% от заплащането на мъжете за същата работа.

Facebook/Handsome Her
Снимка: Facebook/Handsome Her

Така, за да изравнят финансовата дупка от 18%, жените трябва да работят допълнително 65 дни през годината. Или просто да последват примера на "Handsome Her".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите