.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Невероятните снимки на реалната Алиса от Страната на чудесата

Евгений Милов | преди 2 години
Снимка: © National Portrait Gallery, London and the National Media Museum (part of the Science Museum Group, London)
Запознайте се с Алис Лидел (1852-1934)

Знаете ли, че сюрреалистичните истории в "Алиса в Страната на чудесата" всъщност са вдъхновени от реално момиче? Запознайте се с Алис Лидел (1852-1934), която заедно със семейството си се мести от Лондон в Оксфорд през 1856 г., като съвсем скоро след това се запознава с Луис Карол. 

Писателят става редовен гост на семейството и партньор в игрите им на крокет, като разказва истории на децата по време на разходките край Темза, докато ги учи на любимото си хоби - фотографията.

По време на един от пикниците им през 1862 г. Луис Карол измисля историята за Алиса в страната на чудесата, а 10-годишната Алис го моли да й я напише. Така през 1865 г. е публикувана "Алиса в Страната на чудесата" и продължението й през 1871 г. - "Алиса в Огледалния свят".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите