Карти таро, астрология, нумерология, ангелски послания - когато собственият ни разум ни подвежда, интуицията ни е притихнала, а въпросите "Защо?" и "Как?" са повече от праховите частици във въздуха в София, може би е редно да се доверим на нещо, извън нас самите.

Soul Contract е място със собствен дух и сила, зад което стоят три момичета - Мая Бонева - Mahama, Лалка Павлова и Илиана Гъделева. Всяка от тях има интереси и познания в различни области - от картите до звездите, но заедно сключват истински и честен договор с душата, за да помагат на хората с рийдинги, хороскопи, коучинг съвети и др. Soul Contract е кръстопътят, на който си определят среща изконната мъдрост на Таро, математическата прецизност на нумерологията, хилядолетните наблюдения на астрологията, дълбокият потенциал на интуицията и модерните техники за работа с мозъка и мисленето. Това е място, където може да намерите посока, когато търсите пътя си.

Срещаме се с тях, за да ни разкажат повече за силата на таро, символиката на осмицата, какво предопределя тя в живота на хората, както и какво да очакваме от предстоящата нова 2019 година.

Ако човек се чувства объркан, на кръстопът, могат ли картите таро да дадат повече яснота за живота? 

Мая: Много хора гледат на картите таро като на инструмент за елементарно предсказание на бъдещето. Това схващане е напълно погрешно. Таро е преди всичко философия на свободния избор. Разговор със самия себе си. Мъдростта на таро е това, което получаваме, и връзката с картите е връзка със собствените ни вътрешни отговори и желания. В този смисъл...

ТАРО БИ БИЛО ПОЛЕЗНО ПРИ СИТУАЦИИ, В КОИТО СМЕ ИЗГУБИЛИ ВЪТРЕШНИЯ СИ ГЛАС, НЕ ЧУВАМЕ СОБСТВЕНИТЕ СИ ЖЕЛАНИЯ И СЪОТВЕТНО СЕ ЧУВСТВАМЕ ПРИТИСНАТИ ОТ ОБСТОЯТЕЛСТВАТА. 

Тогава таро носи яснота. Яснотата води до добър поглед върху ситуацията отстрани. А погледът острани води до ясен избор. Когато човекът е наясно с избора си, повече не е необходимо. Разбира се, картите могат и показват предстоящи събития, вследсвие на пряката си връзка и чрез богатата си символна система. Но нищо никога не е написано върху камък и тези събития подлежат на промяна от свободния избор на хората в тях. Приложенията на картите са безкрайни. Може да ги питате за всичко. От това дали ви обича любимия човек, до това кога е най-вероятно да се случи нещо, което желаете. Но основното приложение и смисъл на картите е да ви дадът мъдрост при вземане на собствените ви решения. Разбира се, има и ситуации, които не могат да бъдат избегнати. В този случай таро е съветникът как да преминем през тях, така че да имаме минимални загуби и да научим максимално добър урок.

Краят на годината е. Коя е картата таро, която всеки би искал да види в рийдинга си като обзор на изминалото време или като нещо, което предстои да му се случи?

Много са позитивните карти в един дек, но коя от тях бихте желали да видите зависи от това какво очаквате. В по-глобалния случай, има няколко Главни Аркани, които са добре дошли във всеки рийдинг. Една от тях е СИЛАТА. Не е случайно. Тя се намира под номер 8 в поредицата на Главните Аркани. Тя е осмият урок, които лирическият герои има да научи. Картата говори за вътрешния огън, страстта, заряда, който всеки от нас притежва. Огън, който гори само тогава, когато сме уверени, силни и свързани с Аз-а. Източникът на всяко движение. Осмицата в тази карта е символ на безкрайната вътрешна сила, която ни движи със страст и мощ през пътищата на живота. Това е и нашето пожелание към читателите на LadyZone за новата година! Нека бъдат страстни към живота и да притежават неизчерпаем енергиен вътрешен ресурс, който да бъде двигател на успеха им във всички сфери на живота.

Значи при картите таро осмицата има силна символика и значение?

Картите са пряко обвързани със символиката на нумерологията и астрологията. Имат и своя собствена динамика на числата. Осмицата тук е символ на безкрайността, но изразено чрез непрекъснатото ново начало. В таро етапът на осмиците е свързан с хващане на юздите здраво след период на стагнация и дисбаланс, когато вътрешната сила се пробужда, за да даде завършек на предишния етаж от сградата на живота и да мотивира за започването на следващия. Моментите, когато нищо друго отвън не ни е нужно или не може да ни помогне освен вътрешния ни тласък и сила. 

Снимка: iStock

Ако човек е роден на 8-о число, какво означава това за живота му?

Според нумерологията не е достатъчно да разглеждаме само една цифра от цялостния нумерологичен профил на човек, за да определим събития или посоки в неговия живот. Осмицата като кармичен урок се свързава с управлението на ресурсите и успеха. Обикновено тя се открива в профила на хора, кото са свързани с банково дело, бизнес и успехи на финансовите пазари. Но също така, това са динамични, уверени и в същото време сравнително стабилни хора. Опасността при тях е, че ако не научат кармичния си урок, има вероятност да изпаднат в поредица от финансови и материални (физически, включително телесни) изпитания, ако в крайна сметка не го усвоят. Тук идва на помощ нумерологията. Начертава карта на пътя ви пред живота, така че да се справите с всички задачи лесно.

А ако е роден през осмия месец (август)?

Лалка: Родените през осмия месец на годината са под знака на зодия Лъв в по-голямата си част и Дева – в по-малка. Лъвът е царят на животните в реалния живот, също както е и царят на Зодиака. Логично за жаркия месец, в който е роден, неговата планета управител е Слънцето и като такъв най-характерни за него са нуждата от изява, желанието да „блести“ над другите. Лъвовете са родени за лидери, имат вродено умение да ръководят, съчетано с амбиция за самодоказване и нужда от похвала и уважение и това предопределя целия им жизнен път. Обичат предизвикателствата, защото там най-добре могат да проявят тези си качества и в замяна да бъдат обект на възхищение и признание от околните. Говорейки за взаимоотношенията им с околните, съжителството и съприкосновението с представителите на тази зодия може да не е много леко, защото освен с естествената им нужда да бъдат обгръщани с обожание и възхищение, близките на Лъвовете трябва да могат да понесат силно изявеното им его, на моменти ревнивост и злопаметност. Като цяло животът на родените в август Лъвове е интересен, пищен, живот като на кино.

LadyZone стана на 8 години. Какво е значението на осмицата от гледна точка на астрологията?

Осмицата е едно от специфичните числа в астрологията. Най-силно тя се асоцира с осмия дом, осмия зодиакален знак и до някъде с осмата планета от слънчевата система. Видно е, че с лека модификация, формата и изписването на осмицата може  да се оприличи на символа безкрайност. Неслучайно подобни характеристики имат и свързаните с нея астрологични елементи.

ОСМИЯТ ДОМ ТРАДИЦИОННО СЕ СВЪРЗВА С ТРАНСЦЕДЕНТАЛНОТО.

Свързва се с живота и смърта, раждането и прераждането, с дълбоките и подповърхностни процеси, с окултното и отвъдното, със секса, с транформацията, която човек преживява на всички нива – на душата, на тялото, на интелекта. Този дом носи информация за ресурсите на другите и начина, по който имаме отношение към тях – кредити, наследства, партньорски и корпоративни финанси; начина, по който се възползваме от тях и как ги губим.

Аналогично на осми дом, осмата зодия – Скорпион носи идентични характеристики. Предствителите й се славят като потайни, ревниви, страстни. Те предпочитат да оставят впечатление, че са обвити в мистерия и сякаш нещата, кото ги вълнуват са много далеч от тривиалностите на ежедневието.

Това всъщност е част от техния чар и привлекателност, който те умело използват... Все пак на тях се приписва най-силната и интензивна сексуалност и неподправена притегателна сила за противоположния пол.

Осмата планета от слънчевата система е Нептун – една от сравнително скоро открите в Слънчевата система. Като астрономичен обект тя е разположена в най-далечните от Слънцето пояси, обвита в плътен слой метанови облаци. Астрологичната й характеристика е подобна – Нептун отговаря за най-скритите, далечни от Аза (Слънцето), слоеве на съзнанието – подсъзнанието, мечтите, сънищата, въображението. Това е още един астрологичен обект, който носи идеята за тайните и скрити неща и който отговаря за най-дълбоките пластове на душата и емоциите.