В състояние сме да управляваме Съдбата си сами? Кои знаци се влияят най-силно от ретроградността? Светлана Тилкова-Алена посочва всички ретроградни планети през октомври и кои са периодите им. 

Ретрограден Сатурн

От 01.10 - до 15.11.2024 - Ретрограден в Риби

В годината, на която е управител Сатурн, има ретроградност в Риби. Ето защо от всички нас се изисква да престанем да сме жалкари, които постоянно се оплакват от всичко. Време е да осъзнаем, че самите ние сме силни и можем да преодолеем всякакви трудности. Така ще успеем да следваме пътя, посочван ни от силната ни интуиция и няма да грешим. 

Снимка: NASA

Ретрограден Уран

От 01.01 - до 27.01.2024 и от  01.09 - до 31.10 2024 - Ретрограден в Телец

При всички нас, но най-вече при хората, които са повлияни от аспекта, е време да настъпи коренна промяна. Тя е много трудна за тях, дори непосилна на пръв поглед, но задължителна. Трябва да забравят чисто материалните си стремежи и да се отдадат на духовното си развитие, да бъдат подвластни на чувствата си и да се грижат за хората, които обичат или за страдащите, но само ако доброто им е поискано. 

Ретрограден Нептун

 

От 01.10 до 31.10.2024 - Ретрограден в Риби

Не е лесно на хората, които трудно се справят сами в живота при тази ретроградност на Нептун, особено на родените в Риби, въпреки че сами са предпочели точно този свой начин на живот. Осъзнали уроците си от минали прераждане ще се опитат да изчистят тежките си кармични грешки от минал живот и да ги претворят в положителна карма до степента на позволеното и възможното.

Снимка: Reuters

Ретрограден Хирон

От 01.10 - до 31.1.2024 - Ретрограден в Овен

Хирон с присъствието си в Овен отново ни помага чрез вглеждане в себе да претворим, лесно или по-трудно, неуспехите си в ползи, като си направим верните изводи. В състояние сме да управляваме Съдбата си сами, вместо да очакваме чудеса или да се притесняваме от неизвестното. Засилва амбициите ни, но пречупени и през доза агресия, която сме длъжни да овладеем. Ако не успеем, не само че няма да сме успешни, но и ще плащаме висока цена заради нежеланието ни през този период да се вземем в ръце и да си наложим умереност.