Август е месец, който ни предоставя уникалната възможност да забавим темпото, да се погрижим за себе си и да намерим вътрешен баланс. 

Космическите влияния през този период подчертават важността на грижата за душата и тялото, особено в контекста на ретроградния Меркурий, който започва своя танц назад в понеделник, 5 август.

Пълнолунието във Водолей може да се окаже доста напрегнат ден, така че няма да е лошо да помислите за отпуска в името на менталното си здраве. 

А, когато слънцето премине в Дева, звездите продължават да наблягат на почивката и баланса между работата и личния живот. 

 Съсредоточете се върху това списъците ви със задачи да бъдат управляеми, а не претрупани. Меркурий става директен в края на месеца, точно навреме, когато Венера преминава в знака на Везни, който благославя всички взаимоотношения. 

Продължете да четете, за да разберете какво означава всичко това за вашия зодиакален знак.

РЕТРОГРАДЕН МЕРКУРИЙ: ПРИЗИВ ЗА СПОКОЙСТВИЕ И ГРИЖА ЗА СЕБЕ СИ

 

Ретроградният Меркурий често се асоциира с комуникационни неуспехи, закъснения при пътуване и неочаквани срещи с миналото. Но вместо да се поддаваме на стреса, предизвикан от тези астрологични събития, този път можем да променим перспективата си. Вместо да гледаме на ретроградността като на проблем, нека я възприемем като шанс за почивка и вътрешна работа.

На същия ден, 5 август, Венера, планетата на красотата, любовта и финансите, преминава в Дева – знакът на здравето и ежедневните грижи. Този транзит носи със себе си терапевтична енергия и ни напомня да бъдем нежни към себе си и да отделим време за личното си благополучие.

НОВОЛУНИЕТО В ЛЪВ: ВРЕМЕ ЗА НОВИ НАЧИНАНИЯ

Петият ден на август не приключва само с ретроградния Меркурий и Венера в Дева – на този ден се случва и новолуние в Лъв. Това е време за нови начинания и събуждане на вътрешната ни сила. Лъвът е символ на радост, творчество и самочувствие, така че използвайте тази енергия, за да започнете нови проекти или да се отдадат на любими занимания, които ви карат да се чувствате живи.

ВЪЛНУВАЩИ РОМАНТИЧНИ ВИБРАЦИИ И ИНТЕНЗИВНО ПЪЛНОЛУНИЕ

От 9 август нататък звездите ни поставят в романтично настроение. Това е време, когато случайните срещи могат да се превърнат в нещо по-сериозно, а старите приятелства да се задълбочат. Важно е да проявяваме търпение и разбиране в развиващите се взаимоотношения, за да подхраним тези партньорства по най-добрия начин.

На 19 август пълнолунието във Водолей може да донесе известно напрежение. Този ден е идеален за оттегляне и медитация, за да се заредим с енергия и да намерим вътрешен покой.

Когато Слънцето навлезе в Дева на 22 август, темата за личностната грижа става още по-актуална. Девите са известни със своята организираност и перфекционизъм, но този сезон ни насочва към това да се грижим за себе си, без да се претоварваме със задачи. Включете в списъка си с приоритети забавни и релаксиращи моменти, които ще ви помогнат да презаредите силите си.

Добрата новина е, че ретроградният Меркурий приключва в първите часове на 29 август, а комуникацията и пътуванията започват да се нормализират. Последните дни на месеца са изпълнени от нежността и хармонията на Венера, която влиза във Везни, благославяйки всички връзки с любов и разбирателство.

Важни дати през август 2024 г:

5 август: Венера в Дева

5 август: Меркурий става ретрограден в Дева

5 август: Новолуние в Лъв

15 август: РетроградненМеркурий в Лъв

19 август: Пълнолуние във Водолей

22 август: Слънце в Дева 

29 август: Меркурий става дирекен в Лъв

29 август: Венера във Везни

РАБОТА, ЗДРАВЕ И ЛЮБОВ: ЕТО КАКВО ВЕЩАЯТ ЗВЕЗДИТЕ ПРЕЗ МЕСЕЦ АГУСТ ЗА ВСЕКИ ЗОДИАКАЛЕН ЗНАК:

 

ОВЕН

Работа: През август решите ли да се обвързвате с нови делови партньори, е важно да сте наясно с тяхното материално състояние, което се налага да проверите по всички възможни начини, за да не се окажете подписали договор, но измамени заради клаузи, които наивно не сте прочели или сте повярвали на гръмки хвалби. Не проявявайте ината си и не поставяйте ново начало, без да сте убедени в успеха си. Приемайте градивната критика и поправете грешките си.

Здраве: Заради натоварването на работното място лесно може да прехвърлите границата на вашата издръжливост и след това да страдате и да се лекувате, като основният проблем ще е с вашата психика, тласкаща ви към депресия най-вече в дните 21-23 август.

Любов: Семейните ако са устремени към разнообразие в познанствата и общуване, най-вече по време на отпуската, да не се изкушават от летни флиртове. Особено опасни са моментите, когато сте на почивка, както и служебните ви пътувания. Дори бракът ви да е проблемен или скучен в рутината си, не си струват скандалите, нервите при развод и обтягането на отношенията с децата, родени в брака.

ТЕЛЕЦ

Работа: През август ще се сблъскате с трудности.  Не ви съветвам да сменяте работа си, ако сте доволни от сегашната, само заради липсата на очакваната от вас моментна оценка на вашия труд. Ако сте на ръководна позиция, се освободете от служители  проявили некомпетентност и нелоялност, или от паразитиращи назначения, на които плащате, но нищо не работят. Постарайте се да не допускате безпричинни проблеми с вашите колеги и началници, за да не си вредите през следващите месеци, въпреки че ще осъзнаят правотата ви.

Здраве: Съветът ми е за да сте здрави да си вземете отпуск поне за десетина дни и да си почивате на плажа или сред прохладата на планината. Не прекалявайте с престоя на слънце, за да избегнете проблемите и алергиите, особено в дните 23-26 август когато Луната е във вашия знак.

Любов: Семейните с проблеми и трудности в брака през този месец заради проблемите са поредните роднински или съседски клюки, имат възможност да поставят ново начало в отношенията си, дори и са на точката на замръзването, с цената на компромиси. Няма смисъл да се ядосвате и да доказвате правотата си. Времето ще я докаже, но може да е късно за връщане назад.

БЛИЗНАЦИ

Работа: Промените, много от които изненадващи, както и задграничните пътувания са планирани, други са неочаквани, но ви носят големи приходи, които идват навреме, за да не се окажете без средства за оперативна работа. Инвестициите през месеца ви съветвам само да обсъдите, анализирате, планирате, но не бързайте да ги предприемате. Месецът не е подходящ за целта. Тези от вас, които имат намерение да създават съдружие с чужбина, да бъдат внимателни при подписване на договорите. Да следят законовите промени в ЕС, за Шенген и очакваните облекчения още е рано.

Здраве: През август се предпазвайте от проблеми с кожата заради податливост на алергии. Внимавайте с какво се храните и не купувайте сандвичи от сергии поставени на слънце, ако сте на морето. Бъдете предпазливи особено в дните 26-28 август, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Семейните са в конфликт с роднини, искащи пари или имоти. Промените в личния ви живот са наложителни, ако имате яснота дали да продължите семейния си живот, или е по-добре да се разделите заради непреодолимите различия, които сте осъзнали с годините.

РАК

Работа: Стабилността и ясното ви мнение по проектите, които сте планирали, са ваша първостепенна задача. Мислите ли за успеха си, не ви е позволено да привличате нови делови партньори. Ако някой ви ги предлага и убеждава колко са перспективни, бъдете внимателни, защото може да се окажат използвачи или предатели в нечия полза и да ви провалят. Дори с вашия перфекционизъм трудно ще осъзнаете случващото се, а когато го сторите, ще загубите   ценно време да преобърнете ситуацията във ваша полза. Бъдете умерени, предпазливи, прозорливи и не проявявайте доверчивост към непознати.

Здраве: Не пропускайте да си почивате, да пиете вода, а не алкохол, да спортувате и да се разхождате, дори и ако предпочитате да мързелувате. Бъдете отговорни към здравето си в дните 1-3 и 28-30 август, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Семейните с дългогодишен брак може на моменти да изпитат усещането, че огънят на чувствата им е поугаснал. Месецът позволява да го разгорят отново. Съветът ми е да не надават ухо на интригите и опитите на роднини да ги поучават, защото са вече зрели хора, дори и ако са новобрачни.

ЛЪВ

Работа: През август очаквате подкрепа на вашите нови планове, но това ще се случи, ако не ги поднасяте агресивно, не допускате въпроси, избягвате разясненията и не изисквате задължителна подкрепа от вашите началници или партньори. Обогатете се с нови знания и ще се справите с лекота с вашите нови задачи. Предпазливостта и реалната преценка са от значение, ако имате намерение да уволнявате и да назначавате нови служители. Възможно е да получите повишение, ако работите в нечие подчинение или сте заслужили признание на високо държавно ниво.

Здраве: Ако все още не сте си взели отпуск го сторете през август поне за седмица, защото само с почивка ще съхраните доброто си здраве. Бъдете внимателни в дните 3-5 и 30-31 август.

Любов: През август ако бракът ви е хармоничен, но внезапно сте се почувствали засегнати от вашата половинка, не изневерявайте, за да не страдате вие самите в самотата си или в страданието на невъзможен развод заради имотни делби.

ДЕВА

Работа: През август важната ви задача е да си осигурите спокойствие на работното място, да не се налагат спорове и разправии и да съхраните хармоничните делови отношения. През целия месец бъдете отговорни, към всичко, което правите, защото сте склонни да се стремите към невъзможни цели, дори и с цената на провал. Вярвате, че бързо ще се справите и ще застанете отново стабилно на пътя, от който сте се отклонили, но Съдбата изненадващо може да е отредила друго и препятствията да са непреодолими. Бъдете умерени в думите си и не обиждайте хората, с които работите.

Здраве: Бъдете отговорни към себе си, особено в дните 5-8 август, за да избегнете проблемите. Спортувайте. Тези от вас, които страдат от наднормено тегло да се подложат на разтоварващ режим.

Любов: През август сте объркани заради личните си отношения. Причината е в аспектите на планетите, но и в непрекъснатото ви мърморене и недоволство с надеждата да ви съжаляват и изслушват, ако се дразните от  поведението на близките си. Осъзнайте не само грешките на брачния си партньор, а и своите.