На 20 юли в 23:44 ч. Марс, планетата на действията и енергията, ще премине от Телец в Близнаци, носейки със себе си вълна от промени и нови възможности.

Този транзит ще продължи до 4 септември 2024 г. и ще ни подтикне да мислим, говорим и действаме с по-голяма увереност и решителност.

Ако тази седмица се чувствате по-изнервени и всичко ви дразни, причината е в съвпада на Марс в Телец на 15 юли с Уран. Тази комбинация от две планети, които често се асоциират с действие и хаос определено нагорещи емоциите в негативен аспект.

Чувства, като раздразненост и безпокойство са характерни за периода, а влиянието им ще се усеща и в първите няколко дни след влизането на Марс в Близнаци. Тези негативни емоции засягат най-вече усещането за сигурност в отношенията и финансите.

Провокоацията на съвпада между Уран и Марс е да насърчи независимостта и да провокира промени. Това може да доведе до значими трансформации в личния и професионалния живот. Важно е да бъдем внимателни и да не предприемаме необмислени действия под влиянието на това фалшиво чувство за спешност.

МАРС В БЛИЗНАЦИ: УБЕДИТЕЛНОСТТА КАТО СИЛА
След транзита на Марс в Близнаци, емоциите ще се успокоят, което ще засили способността ни да комуникираме и убеждаваме.

Снимка: iStock

Това е перфектното време да изразим своите идеи и да привлечем подкрепа за тях. Светът ще бъде по-възприемчив към нови концепции и инициативи, така че е в наш плюс да се възползваме от този период, за да представим своите проекти и планове.

Марс в Близнаци ни насърчава да бъдем креативни и адаптивни в общуването си. Важно е обаче да внимаваме да не прибягваме към манипулации, за да поддържаме доверието, трябва да бъдем честни и откровенни в действията си.

РЕАЛНИЯТ СВЯТ ПРЕД ДИГИТАЛНИЯ
Марс в Близнаци ще насърчи комуникацията в социалните мрежи и времето прекарано онлайн.

Въпреки това, трябва да се опитаме да оставим възможно най-много телефона настрани, за да се насладим на личните взаимоотношенията с хората около нас. Периодът е изключително благоприятен да излезем извън дигиталния свят, да се срещнем с нови хора и да инициираме създаването на приятелства и нови контакти.