Дженифър Лопес е от пуерторикански произход, но е родена и израснала в Бронкс, Ню Йорк. На едва 5-годишна възраст тя започва уроци по танци и пеене.

Ето няколко и интересни факти за поп звездата:

1. За кратко е танцьорка в групата на Джанет Джексън, сестрата на Майкъл Джексън. Тя участва в клипа „That’s the way love goes”

2. Като била малка Джей Ло определяла Мадона за свой кумир.

3. Джей Ло е първата актриса, която има филм и музикален албум номер 1 в класациите в една и съща седмица.

4. През 2012 г. списание Forbes сочи актрисата като една от най-авторитетните жени в света. Дженифър Лопес е не само актриса, певица и танцьорка но и дизайнер, продуцент и модна икона.

5. През 2013 г. Джей Ло е удостоена със звезда на Холивудската алея на славата. Материалното й състояние се оценява на 320 милиона долара.

6. Джей Ло е имала 3 сватби и 5 годежа

През 1997 г. певицата се омъжва за Оджани Ноа. Те се развеждат по-малко от година след сватбата.

През 2001 г. Джей Ло се омъжва за бившия си бекък танцъор – Крис Джъд.  Малко по-късно същата година, те се разделят, но разводът им е финализиран чак през 2003 г.

Дженифър Лопес и Бен Афлек се срещат докато снимат филма „Трудна свалка“. По късно участват отново заедно във филма „Момиче от Джърси“, Бен даже участва в клипа на известна песен „Jenny from the Block”. Бен Афлек предлага брак на Джей Ло през 2003 г. Само 4 дни преди сватбата, Бен отменя церемонията заради „цялото медийно внимание“. Двамата се разделят няколко месеца по късно.

През 2004 г. Джей Ло се омъжва за Марк Антъни. Февруари 2008 г. Дженифър ражда близнаци, момче и момиче, които са първите й деца.

Дженифър и Марк се разделят 2011 г., но разводът им е финализиран през 2014 г. 

Тази година, бившият бейзболист Алекс Родригес, с когото Джей Ло излиза няколко години, й е предложил брак.

7. Джей Ло празнува рождения си ден с турне

Музикалното турне „Това е моето парти“ е първото й турне от шест години.