На 2 юли мистичният Нептун се присъединява към ретроградните планети, които значително ще ни повлияят през летния сезон.

Планетата ще се „движи назад“  в знак Риби, където ще остане до 7 декември. Тази астрологическа фаза ще предложи уникална възможност за личностно развитие и духовно пробуждане. Нептун, който управлява знака Риби, се свързва с невидимото, интуицията, сънищата, въображението, мечтите и илюзиите. Този период ще ни накара да видим и преосмислим какво не искаме да признаем пред себе си.

Нептун прекара последните 13 години „у дома“ си в знака Риби, а тазгодишната му ретроградност е особено специална, тъй като започва на 29 градуса от този променлив воден знак – това е последния градус от последния знак на зодиака.

КАКВО ОЗНАЧАВА РЕТРОГРАДЕН НЕПТУН В РИБИ?

Ретроградната фаза на Нептун ни кара да се обърнем навътре и да преразгледаме нашите мечти, надежди и духовни убеждения. Това е време за дълбока интроспекция и преосмисляне на нашата връзка с несъзнаваното.

Нептун управлява знака на Риби, което прави тази комбинация изключително мощна. През периода на ретроградност можем да очакваме засилване на нашата интуиция и въображение. Възможно е да се чувстваме по-емоционални и чувствителни към енергията около нас. Това е време, когато сънищата могат да бъдат особено живи и значими, а художественото ни вдъхновение да достигне своя връх.

КАК ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАМЕ ОТ РЕТРОГРАДНИЯ НЕПТУН?

Интроспекция и медитация: Това е идеалното време за медитация и самовглъбяване. Опитайте се да намерите време всеки ден за тихи размисли и медитация. Това ще ви помогне да се свържете с вашата вътрешна същност и да получите прозрения за вашите мечти и желания.

Творческа изява: Нептун в Риби подкрепя всяка форма на творчество. Независимо дали се занимавате с изкуство, музика, писане или друго хоби, този период е благоприятен за изразяване на вашата вътрешна визия.

Работа с подсъзнателното: Терапията, хипнозата и други методи за работа с подсъзнанието могат да бъдат особено ефективни сега. Използвайте това време, за да разберете и освободите стари емоционални блокажи.

Бъдете внимателни с илюзиите: Ретроградният Нептун може да засили склонността ни към илюзии и заблуди. Опитайте се да бъдете реалисти и внимателно проверявайте фактите, особено ако става въпрос за важни решения.

Ето какво може да очаквате от ретроградния Нептун в Риби според вашия зодиакален знак: