На 22 юли точно в 10:45 сутринта слънцето навлезе в огнения и страстен зодиакален знак на Лъва и ще си остане там до 22 август.

Официално може да кажем, че лятото ще стане още по-горещо, емоционално наситено, пълно с вдъхновение и творчески потенциал. Очкава ни месец, който ни предоставя уникална възможност да развием увереността си, да изразим себе си и да преследваме страстите си.

Сезонът на Лъва ни насърчаваме да заблестим най-ярко и да дадем гласност на скритите си таланти и чувства. Все пак Лъвът е единственият зодиакален знак, управляван от слънцето. В астрологията слънцето е ключът към нашата идентичност. То показва нашия уникален път и това, в което се стремим да се превърнем на този свят.

Слънцето е и символ на творчеството, а сезонът на Лъва ни приканва да се докоснем до вътрешния си творец. Това е идеалното време да си спомним, че творчеството е божествен акт. То идва директно от нашата душа. Когато позволим на твореца в нас да твори, ние оставяме своя отпечатък върху света.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА СЕЗОНЪТ НА ЛЪВА?

Зодиакалният сезон е периодът от четири седмици, през който Слънцето преминава през определено съзвездие. Всеки зодиакален сезон ни помага да израстваме в духовния си път и всеки от тях е в прекрасна хармония със своите предшественици, за да ни помогне да се развиваме.

Току-що преживяхме сезона на Рака, в който слънцето плуваше през водните дълбини на емоциите, показвайки ни къде сме се скрили в комфортната си зона. Ако сме усвоили тези уроци, ни се дава възможност да се насладим на сезона на Лъва.

Запитайте се: Къде се страхувах да бъда уязвим и открит през последните четири седмици? Къде се предизвиках да напусна зоната си на комфорт и как това ми помогна да се развия?

Сега, когато сме забелязали къде се страхуваме да излезем от черупката си, можем да използваме огнения знак Лъв, за да ни помогне да определим какво ни носи силно чувство на удовлетворение и щастие.