Много свобода и красота има в карането на сноуборд. Този сравнително нов зимен спорт позволява повече индивидуална изява. Спускането по неутъпкания сняг е своеобразно откривателство, но със стъпването върху дъската е недопустима и минимална загуба на концентрация, особено при така предпочитаното каране в гората между дърветата. С тръпкаво чувство на победа се изпълнява всеки уникално ситуиран скок.

Да, и зимните ски позволяват ”летене”, но полетът със сноуборд  е "същински" адреналин. Сноубордистите вече създават и специални свои места, където може да се демонстрира майсторство. Възхитителни са добрите сноубордисти – силни, издръжливи, волеви, изключително пъргави, търсачи на силните усещания. За да се запази опияняващата емоция, без тя да бъде помрачена от наранявяне,

сноуборд трябва да се кара с подходящата екипировка, която включва каска, маска, протектори

за китките и на коленете, както и кората, която защитава целия гръбначен стълб, включително и опашната кост, която е най-лесно наранима при падане.

Всеки начинаещ, за да се научи да кара сноуборд майсторски, най-правилното е да изкара курс с инструктор

При първите уроци се избира кой да бъде водещият крак, как се завива по желание наляво или надясно. Целта е да се почувства сноуборда като част от себе си. В същото врме започва обучението как се спира и как се пада, така че падането да е по най-безболезнения начин.

Повече подробности може да научите във ”Видео по темата" от интервютата с опитни сноубордисти и инструктори по сноуборд за пълната екипировка и какви са знаците, с които се комуникира на пистата.

Пожелавам на всички любители на белите спортове целодневно пързаляне без умора, с много настроение и весело посрещане на Новата 2012 година!