.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Защо жените изглеждат по-привлекателно в група, отколкото сами

Евгений Милов | преди 1 година
жени
Снимка: iStock
Чували ли сте за "ефекта на мажоретките"?

Ако искате да изглеждате по-привлекателна в очите на мъжете, движете се с приятелките си, защото резултатите от ново проучване показват, че жените са по-привлекателни в група, отколкото сами.

Според изследването на австралийски учени от Университета Флиндърс в Аделаида това е благодарение на "ефекта на мажоретките", установен в предишно изследване на американски учени от Университета на Калифорния в Лос Анджелис, който повишава индивидуалната привлекателност без значение от реалната красота. 

Вляво, вдясно, в центъра. Сега сигурно вече се чудите къде да застанете в бъдеще, за да изглеждате по-атрактивно от останалите? Няма абсолютно никакво значение къде сте застанали в групата или колко са привлекателни  останалите жени в нея.

жени
Снимка: iStock

Разковничето зад психологическия трик "ефект на мажоретките" може да се дължи на това, че когато гледаме група от хора, мозъците "осредняват" лицата, които виждат, като по-този начин всички изглеждат привлекателно.

За целите на изследването са използвани снимки на женски лица, които са били оценявани самостоятелно и в група, като мястото им в кадъра е променяно. А 130 участници в проучването е трябвало да оценяват привлекателността на дамите от кадрите.

Има ли смисъл да се опитваме да се открояваме от другите, когато очевидно тайната на красотата се крие в груповия образ? Сега вече знаете как да увеличите шансовете си в любовта - повече общи снимки срещу по-малко самостоятелни.

Пълните резултати от научното изследване са публикувани в списание "Scientific Reports".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?