.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Истината за линиите на ръката – какво представляват и за какво служат

Евгений Милов | преди 2 години
гледане на ръка
Снимка: iStock
Да, разкриват съдбата, но по един научно-еволюционен начин

Забравете за гледачките на ръка, единствената причина да имаме линии на дланите е еволюционно обусловена от гледна точна на това, че ни помагат по-добре да свиваме дланите си, както и да хващаме и задържаме по-лесно предмети - като смартфона, например.

Специфичните линии се оформят в майчината утроба още през 12-ата седмица от бременността, като повечето хора имат три главни черти на дланта, чиято дължина, дълбочина и издаденост са генетично заложени.

Количеството на линиите обаче също варира, като малцина (1 на 30 души) се раждат само с една, което според учените може да представлява признак за вроден синдром на Даун, Търнър, Рубеола или фетален алкохолен синдром.

Но забравете за гледането на ръка, линиите на дланта по никакъв начин не са свързани с понятия като съдба, любов и дълголетие. Повече вижте в следващото видео на Business Insider.

гледане на ръка
Снимка: iStock
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?