.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Биомакарони от лимец

| преди 8 години
Биомакарони от лимец
Суровите биомакарони от лимец.Снимка: LadyZone.bg
Био макарони от лимец за закуска и вечеря

Още от детската градина много от нас са свикнали да хапват макарони на закуска.У дома обикновено купуваме пакетче пшеничени макарони. Напоследък обаче на пазара се предлагат различни варианти на това вариво - зеленчукови, царевични и др. Биомакароните от лимец са една от интересните и много здравословни алтернативи.

С какво са по-различни и защо са полезни?

Макароните са със стопроцентово съдържание на брашно от лимец. Това е древна култура, чиято история датира отпреди 10 000 години. Лимецът е сорт зърнена култура, който е запазил своята чистота във времето и единствен не се поддава на геннно модифициране и изкуствено торене. Това прави лимеца и производните му продукти изключително подходящи за хора с алергии или проблеми, свързани със съвременната обработка на културите.

За да бъдат наречени био, брашното за макароните обикновено е придружено със сертификат, указващ начина на обработка - в специализирани промишлени или в каменни мелници. Обикновено изделията се пекат на много ниска температура, с което се цели дехидратиране за по-богат и добър вкус.

100 грама от продукта съдържат около 1500 калории.

Как се приготвят?

Биомакароните се приготвят също като пшеничените. В 1 л. подсолена кипяща вода се изсипват около 100 г от макароните. Варят се около 10 минути. Готовите биомакарони са стегнати, меки, но не са клисави.

Овкусяването им със захар, масло или сирене се прави по-пестеливо от това при пшеничните макарони, за да може да се усети по-добре натуралния и богат зърнен вкус.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?