Спазването на семейните традиции по Коледа е нещо, което превръща празника в магия и оставя незабравими спомени. Ако обаче жадувате за разнообразие и искате да подарите вълнуващи изживявания за децата си тази година, последвайте някои от съветите ни:

Поканете Дядо Коледа в дома си

Снимките с мъжът в костюм на Дядо Коледа в мола са нещо много вълнуващо за децата. Случвало ли ви се е обаче, след дълго чакане, той да не обърне особено внимание на вашия малчуган? Решението е само едно – да доведете добрия старец в дома си. Вече има достатъчно места, откъдето може да се наеме подходящото облекло. Остава само да намерите и подходящия човек, с осанката на Дядо Коледа и готово – децата ви ще усетят магическата атмосфера на празника.

Нека елхата изглежда различно!

Зелено дръвче с гирлянди, цветни лампички и звезда на върха е нещо прекрасно и е неизменна част от духа на Коледа. Няма нищо лошо обаче да разнообразите традицията и да украсявате елхата в дома си по различен начин всяка година. Сега запазете обичайните орнаменти, но добавете съчетание от розови и сини или жълти и оранжеви елементи. Децата определено ще се зарадват на по-смелите ви решения, а и те ще направят по-маловажен размера на елхата…

Скривалища за подаръци

Поставянето на подаръците под елхата е нещо традиционно, но и малко изтъркано. Ако искате да утроите ефекта от изненадата за близките си, можете да скриете даровете на различни места в дома си и да ги накарате да си ги намерят. Можете да поставите и „указателни знаци”, които да водят децата ви до правилното място. За по-порастналите можете да подготвите и гатанки, чиито отговори ще им подскажат къде да търсят изненадите.

Коледните сладки

Пригответе сладки в различни форми, които децата сами да изберат. Позволете на малчуганите да участват и в приготвянето им.

Уловете момента!

Снимайте реакциите на вашите близки, когато отварят подаръците си. Няма по-хубави спомени от тези! После подредете снимките в специален албум. Можете да го дооформите като сложите интересни и забавни надписи под всяка фотография.

Пишете дружно писма до Дядо Коледа

Кой казва, че писмото до Дядо Коледа е привилегия само на децата? Превърнете празника в истинско забавление, като въвлечете и по-възрастните членове на семейството си в това занимание. Ако децата ви все още не могат да пишат, насърчавайте ги да нарисуват желанията си. Пазете писмата и на всяка следваща Коледа препрочитайте миналогодишните.