Когато се роди бебе в семейството или на близка приятелка, винаги се появява и въпросът - какво да подарим, когато отидем на гости. Един от разумните начини е просто да попитаме от какво ще имат нужда майката и бебето. Така със сигурност ще се избегне излишното струпване на ненужни вещи.

Обикновено младото семейство се подготвя и купува предварително по-голяма част от необходимите неща. Но има едно нещо, от което винаги има нужда, и то в големи количества - пелени. Тъй като не е особено атрактивно обаче да се появите просто с един пакет, купен от магазина, ви предлагаме да "изпечете" една красива торта от тях, да я декорирате с подходяща козметика за малкото човече и най-тържествено да я поднесете на щастливите родители. Ето как:

Необходимости:
1 пакет пелени
кръгла твърда подложка
панделки (тънка и широка)
ножици
козметика (сапунчета, бебешко олио, шампоан, лосион и др.)
целофан



Построяване на тортата:
Върху избрания поднос подредете една до друга две купчинки с пелени, така че да оформят височина от около 12-15 см.



Обградете ги от всички страни с по една пелена, която застъпва всяка следваща.


Пристегнете страничните пелени с панделка и я вържете здраво. Така ще осигурите  стабилност на първия етаж на тортата. Втория етаж направете на същия принцип - две купчинки в средата и пелени, които ги обикалят от всички страни.


Пристегнете и втория етаж с тънката панделка.

Декориране
На избрани места между пелените поставете бебешката козметика.



Опаковане:
Поставете тортата върху голям лист целофан. Съберете краищата му горе и ги вържете с широка панделка. Подаръкът ви е готов - практичен и оригинален.