Когато времето навън застудее, а коледни звънчета „пеят” празнични песни от витрините, Дженифър Гарнър се захваща за работа – пазаруването на подаръци от името на семейство Афлек.

„Не съм много горд от това. Но пазаруването на подаръци на мен ми се струва, като нещо извадено от филм от 50-те”, казва Афлек в телевизионно шоу.

Съпругата ми е много по-способна от мен, тя съумява да свърши наистина много работа, а аз я подкрепям. Окуражавам я.” – казва още актьорът.

Според Бен Афлек Дженифър е експедитивна машина за коледни подаръци, докато самият той губи часове в избирането на единствения подарък, който си е оставил като своя отговорност – този за съпругата му.

„На нея й отнема толкова енергия и усилие да купи 20 подаръка за 20 души, колкото на мен само за нейния.”- признава той. „Всеки път прекарвам цялото си време, измъчвайки се и в притеснения дали ще й хареса, онова, което съм й избрал.”

Често не се справя особено добре. „Случвало ми се е на 24-ти декември да си помисля „Може би ще й хареса тази ходеща играчка Годзила!” – казва Афлек. „Имаш предвид дали ще се хареса на децата ви? – пита го интервюиращата, а той отговаря „На жена ми. На децата със сигурност ще им хареса.”