.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Съблазни го с любимите сармички на Къванч Татлъту

LadyZone.bg | преди 4 години
Лозови сарми
Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Рецептата – така, както актьорът я знае от своята баба...

Сексапилният актьор Къванч Татлъту, по когото въздишат фенките на турски сериали у нас и по света, обожова да си похапва на вечеря... сармички. Звездата от нашумелите и у нас сериали – "Перла", "Забраненият плод", "Север-Юг", признава, че най-скъпоценното място в кулинарната съкровищница от любими рецепти се полага на традиционните турски лозови сармички от детството му. Поднасяме на вниманието ви рецептата – така, както Къванч Татлъту я знае от своята баба.

Продукти:
250 г ориз
лозови листа (може и консервирани, ако не разполагате с пресни)
2 средни домата
2 глави кромид лук
5-6 с.л. олио
4-5 парченца краве масло
250 г кайма
сол на вкус
по 1-2 щипки джоджен, копър и магданоз

Приготвяне:
Измитият ориз се изсипва в голяма купа. Лукът се  нарязва на дребно и се добавя към ориза. Доматите се настъргват. Прибавят се каймата, сол на вкус, олиото и останалите зелени подправки. Разбърква се добре и така приготвената плънка е готова.

Ако разполагате с пресни листа, ги почистете от дръжките и ги попарете за минутка във вряща вода, за да са по-меки и да се завиват по-лесно. Сармичките се завиват на стегнато рулце и се поставят в тенджерата, плътно притиснати една до друга.

Отгоре се поставят по няколко парченца масло. Налива се вода, колкото да ги покрие. Покриват се с порцеланова чиния, така че, когато започнат да се варят, да не се развият. Слагат се на котлона на умерен огън, докато заврят. След това се оставят на много бавен да къкрят, докато водата изври. Ясен знак, че сармичките са готови за поднасяне.

Декорирани с фини кръгчета домат и пресен розмарин - така ги обича Къванч Татлъту!

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?