Необходими продукти

2 ¼ ч.ч. брашно

½ ч.ч. пудра захар

1 ½ ч.ч. захар на кристали

1 ч.ч. масло (размекнато)

4 яйца

½ ч.ч. лимонов сок

1 с.л. настъргана лимонова кора

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 180 градуса.

Смесете две чаши брашно с пудрата захар. Добавете и маслото. Бъркайте, докато тестото не се сгъсти и го разстелете в тава за печене.

Печете 15 – 20 минути, докато не придобие златисто-кафяв цвят.

Разбийте яйцата, захарта, 4 с.л. брашно, лимоновия сок и кора. Излейте сместа върху опечения вече пай.

Върнете във фурната за още 20 минути.

След като изстине, поръсете с пудрата захар.