.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

4 стрррррашно вкусни рецепти за Хелоуин

Росица Николова | преди 1 година
хелоуин
Снимка: iStock

Островърхи вещерски шапки, отровно зелени маски, кървави усмивки, дълги, изкривени нокти - ако виждате това по магазините или срещате хора, купили си тези артикули, значи Хелоуин наближава. Освен зловещите и забавни маскировки, този празник е свързан и със сладкишите, които децата събират от къщите, които са посетили. "Пакостили лакомство?" е поканата, която отправят и често в кошниците им се изсипват бонбони и сладкиши, за да не се сдобият стопаните с боя по къщата, скрити обувки или друг номер. 

Предлагаме ви 4 рецепти за хелоуински сладкиши, които са не само с атрактивен външен вид, но и ужасно вкусни! Подбрали сме сравнително лесни предложения, така че дори и да не харесвате празника и да не искате да влагате усилия, да можете да ги направите. Ако пък решите да се развихрите, ще се радваме да ни споделите вашите снимки и коментари, свързани с десертите. 

Напукани сладки за Хелоуин

Напуканите сладки са едни от най-ефектните и лесни сладки, които може да приготвите. Ефектът от напукването прави много подходящо съчетанието от два цвята. За Хелоуин избираме черно и червено, а сладките са хем вкусни, хем със забележителен външен вид.

Напукани сладки за ХелоуинНапуканите сладки са едни от най-ефектните и лесни сладки, които може да приготвите. Ефектът от напукването прави много подходящо съчетанието от два цвята. За Хелоуин избираме черно и червено, а сладките са хем вкусни, хем със забележителен външен вид.Необходимите продукти за черното тесто заливка са:1½ ч.ч. оризово брашно1 пакет суха мая2 с. л. захар2 с. л. лъжици растително масло1/2 ч. л. сол1 ч.ч.ч топла вода16 капки черна сладкарска боя              
сладки
Снимка: Pinterest.com

"Кървави" шоколадови чашки само с 3 съставки

Тези "кървави" чашки са вкусни и... страшни. Тяхната "кръв" е от малиново сладко и са супер подходящи за Хелоуин. Защо са идеалната рецепта? Защото съдържат само 3 съставки. Това ги прави невероятно лесни за правене. Още по-лесни са за хапване. За да ги оформите, са ви нужни хартиени кошнички. В тях се излива шоколадът, който е обвивката на малиновата "кръв". 

"Кървави" шоколадови чашки само с 3 съставкиТези "кървави" чашки са вкусни и... страшни. Тяхната "кръв" е от малиново сладко и са супер подходящи за Хелоуин. Защо са идеалната рецепта? Защото съдържат само 3 съставки. Това ги прави невероятно лесни за правене. Още по-лесни са за хапване. За да ги оформите, са ви нужни хартиени кошнички. В тях се излива шоколадът, който е обвивката на малиновата "кръв". 
шоколад


Печени зеленчуци за Хелоуин

С фенери от батат, вещерски шапки от цвекло, призраци от картофи, този Хелоуин ще е не само забавен, но и здравословен. Кой е казал, че на този ден трябва само да се ядат огромни количества бонбони? Тези забавни зеленчукови формички са красиви и вкусни. За да ги направите, е нужно първо леко да ги сварите, за да омекнат достатъчно и да бъдат изрязвани. Забавлявайте се! Макар да е Хелоуин - няма страшно!

Печени зеленчуци за ХелоуинС фенери от батат, вещерски шапки от цвекло, призраци от картофи, този Хелоуин ще е не само забавен, но и здравословен. Кой е казал, че на този ден трябва само да се ядат огромни количества бонбони? Тези забавни зеленчукови формички са красиви и вкусни. За да ги направите, е нужно първо леко да ги сварите, за да омекнат достатъчно и да бъдат изрязвани.  Забавлявайте се! Макар да е Хелоуин - няма страшно!


4. Лесен шоколад с призраци на Хелоуин


Това е една лесна и много интересна рецепта за Хелоуин. Децата ще бъдат във възторг от получения шоколад на призрачета. Нужни са ви само два вида шоколад или шоколадов чипс (капки) - бял и черен; и пергаментна хартия или силиконова подложка за печене. Важно е да ползвате качествен шоколад, за да сте сигурни, че след разтопяването той отново ще се втwърди и ще се получи блокче. Препоръчваме да ползвате или готови качествени шоколади или шоколад за готвене под формата на чипс или капки. Може да си поиграете с цветовете и да оцветите белия шоколад с лилава или оранжева сладкарска боя. Използвайте го за основа, а върху него по описания начин направете бели призрачета. 

Лесен шоколад с призраци за ХелоуинТова е една лесна и много интересна рецепта за Хелоуин. Децата ще бъдат във възторг от получения шоколад на призрачета. Нужни са ви само два вида шоколад или шоколадов чипс (капки) - бял и черен; и пергаментна хартия или силиконова подложка за печене. Важно е да ползвате качествен шоколад, за да сте сигурни, че след разтопяването той отново ще се втърди и ще се получи блокче. Препоръчваме да ползвате или готови качествени шоколади или шоколад за готвене под формата на чипс или капки.  Може да си поиграете с цветовете и да оцветите белия шоколад с лилава или оранжева сладкарска боя. Използвайте го за основа, а върху него по описания начин направете бели призрачета.      
шоколад
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Спазвате ли диета в момента?