.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Как да посрещнем Годината на Змията

LadyZone.bg | преди 6 години
преспапие
Снимка: Thinstock/Guliver Photos
Какви ястия трябва да сложим на новогодишната трапеза

Според китайския календар 2013 е Годината на Змията. Основна характеристика на змията е, че тя се движи тихо, без излишен шум и движение. Затова се препоръчва посрещането на 2013 да стане в тесен семеен кръг или с най-близки приятели. На този хубав празник трябва максимално да се отпуснете и да забравите всички грижи и черни мисли. 

Масата и храната

Задължително поставете в средата на масата елхово клонче (да не е от кедър). На Изток то символизира дълголетие. На елхата закачете играчка – по възможност малка змия. На трапезата в новогодишната нощ трябва да има много ястия и вино – за да бъде и през цялата година така.

Не забравяйте в първата минутка на новата година да си намислите специално желание.

Сред ястията трябва да има заешко месо и мляко.

Дрехите

Изберете тъмни цветове – черно и синьо. Не злоупотребявайте все пак с черния цвят, въпреки че това е един от цветовете на годината. Когато посрещате Новата година го използвайте пестеливо. Актуален е и зеленият цвят.

Бижутата

Бижутата трябва да са със скъпоценни и полускъпоценни камъни, особено рубин, ахат и карнеол.
 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?